Lamskebab spiezen & komkommeryoghurt

Get the Flash Player to see this player.

//

Lamskebab spiezen met verse kruiden en komkommeryoghurt, te bereiden in 5 stappen:

1. Plaats de lams kebab spiezen ingrediënten in een kom en mix deze samen. Om het beste resultaat te verkrijgen, plaats de helft van het beslag in de Braun Multiquick 7’s draadloze blender voor een fijngehakte massa. Plaats het beslag in een kom en herhaal dit met de tweede helft van het beslag. Doe alle lams kebab ingrediënten in een kom en mix deze grofweg door elkaar. Om het beste resultaat te verkrijgen, kun je het beslag het beste in tweeen delen. Plaats eerst het ene deel van het beslag in de kom van de Braun Multiquick 7’s draadloze blender en hak de massa fijn door de blender op de kom in werking te zetten. Plaats de gehakte massa naar een andere kom. Herhaal nu het proces voor het tweede deel van het beslag; plaats het beslag in de bijgeleverde kom van de Braun Multiquick 7’s draadloze blender en hak de massa fijn door de blender op de kom in werking te zetten. Verplaats ook dit deel in de kom, zodat je weer een grote massa hebt.

2. Plaats het beslag in een bedekte kom en plaats deze gedurende 20 minuten in de koelkast zodat de smaken kunnen ontwikkelen.

3. Verdeel met natte handen het gekruide beslag over 8 evenredige porties. Boetseer de porties per stuk om een houten spies in een worst vorm.

4. Verwarm de grill of de oven op de hoogste stand. Plaats de spiezen in de grill en rooster deze gedurende 2-3 minuten aan beide zijdes totdat ze goudbruin en gaar zijn.

5. Terwijl de spiezen in de grill / oven staan, meng je alle ingrediënten voor de kruiden en komkommer yoghurt met de Braun Multiquick 7’s draadloze handblender, in de grote kom die bij de handblender is bijgeleverd. Klop de ingrediënten door elkaar tot een gladde massa ontstaan is. Serveer de verse kruiden met komkommeryoghurt met de gegrilde spiezen en een stukje lime.