De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Kun je rauwe eieren nu wel of niet gebruiken?

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

delicious. lezeres Marijke Eikenaar: ‘Ik wil nog even reageren op het recept voor de tiramisu uit het delicious.nummer november 2008. Ik vind het een geweldig recept, de lekkerste tiramisu die ik tot op heden heb geproefd. Wel vond ik dat er erg veel mascarpone in ging, ik heb dus de helft genomen. Gaat goed, al wordt het wel wat dunner. Maar ik vind het gebruik van rauwe eieren nooit zo geweldig, is daar een alternatief voor?’

Redactie delicious.: ‘Als je in een goede gezondheid bent, kunnen rauwe eieren geen kwaad. Bij navraag bij de productschappen Vee, Vlees en Eieren blijkt dat de kans op een besmet ei nog kleiner is dan 1%. Dit komt doordat er in Nederland voor het produceren van eieren strenge richtlijnen zijn. Kijk voor meer info op de site www.ei-info.nl of www.ei-code.nl. Er bestaan ook gepasteuriseerde eieren. Maar helaas zijn die alleen in een grote verpakking (1 liter) bij de VEN of Makro kopen. En wist je dat we met zijn allen in Nederland tijdens de Paasdagen ongeveer 32 miljoen eieren eten! Dit komt neer op gemiddeld twee eieren per persoon. Normaliter ligt de consumptie op twee eieren per week.’