BLOG: kerstwonderen uit de oven!

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

delicious.friend Eke Mariën: ‘Zonder oven zou ik bijna niet kunnen en vooral niet wíllen koken, want de oven is echt mijn maatje in de keuken. Daarom was ik blij dat delicious. me vroeg naar een persoon- lijk kerstmenu uit de oven. Zeker met feest- en hoogtijdagen als kerst geeft de oven alleen maar voordelen!

‘Ik benut de oven optimaal door zoveel mogelijk gerechten vooraf te bereiden en dan op de avond zelf alleen nog in de oven te schuiven. Zo heb ik mijn handen vrij vlak voor het diner. Resultaat: geen stress in de keuken en alle tijd om met vrienden en familie aan tafel te gaan. En uit de oven hoeven echt niet alleen klassiekers te komen! Het is wel handig iets nieuws eerst minimaal één keer te koken voordat je het op je kerstmenu zet. Een mooi stuk vlees braad ik ’s middags al aan, de saus maak ik dan van de aanbaksels en het vlees laat ik dan ’s avonds in de oven garen.

Voor het hoofdgerecht in mijn ovenmenu kies ik dit jaar voor zalm. De saus erbij kan je ’s middags al maken en ’s avonds schuif je de vis bedekt met saus alleen nog maar 10 minuten in de oven. Tegelijk met de vis warm je meteen de gekonfijte witlof op die je ook ’s middags al hebt voorbereid, zo kunnen er meerdere gerechten naast elkaar in de oven. Zo houd je genoeg tijd over om ook pompoengnocci op te bakken. Oke, een simpel tijdschema is handig maar dan is het écht easy om (kerst)wonderen uit de oven te serveren.’

TEKST: EKE MARIËN

Eke delicious.kerst Oven