BLOG kerst all the way

kerst

Kerst 2013 begon dit jaar op de dertiende van juni. Een stormachtige zomerdag aan het strand van Bloemendaal. Tijdens een inspirerende brainstorm (qua storm wel heel erg letterlijk die dag) waar de hele redactie bij was. Vierden we vorig jaar een ingetogen kerst met als thema ‘count your blessings’, dit jaar wilden wij, net als jullie lieten weten op facebook, ‘Christmas all the way’. Daarom dit jaar nog meer feest verdeeld over de laatste 2 nummers van het jaar.

Het resultaat ligt a.s. dinsdag en woensdag op de mat en in de winkel. Een feestelijke delicious. barstensvol kerstvoorpret. Ons kerstkoken deel 1. Met fluweelzachte sauzen en brosse én chewy meringue. Zoete rodekool die lang heeft staan stoven. Homemade gearomatiseerde olijfolie en specerijen voor kruidige wijn of cider. In delicious.december vind je dus alle ingrediënten waardoor december nóg meer december wordt. En dan volgt straks ons extra dikke kerstnummer. Kerstkoken deel 2. Daar gaan we genieten van gourmetten en waanzinnig wild. We maken van groente groene, rode en goudgele kerststerren en van sneeuwwitte kaas iets magisch. Er is nog meer, maar dat houden we even geheim. December gaat immers om cadeautjes en verrassingen.

kerst

Er komt nogal wat kijken bij het maken van die nummers. Wij nemen jullie graag mee in the-making-of-delicious. Vanaf vandaag te volgen. Via onze social media. Volg de blogs op onze site, Facebook en twitter over de recepten en het testen. Wat er lukt en soms ook niet. Wat de artdirector doet, de stylisten en de fotografen. En natuurlijk de culinaire redacteuren en de koks. Hoe we puzzelen over de verschillende menu’s. Voor twee, voor veel. Makkelijk en juist wat ingewikkelder. Groot vlees en vega. Hapjes en drankjes, entrees en desserts. Lees het verhaal van Eke Mariën over zijn verrukkelijke sauzen voor bij vis, vlees en wild. Kijk mee met onze stagiaire Nadia Khaleghi achter de schermen. Testkok Machtelt de Vries beleeft het een en ander tijdens het testen en culinair redacteur Trudelies wil graag het een en ander delen over dat fantastische zoet van Rudolph van Veen, de meringue.

Ontdek hoe we nadenken over de fotografie, de teksten, de kleuren, de typografie en de locaties. Je zult zien, over álles wordt nagedacht. Kijk vanaf nu mee in de feestkeuken van delicious. En reageren mag. Graag zelfs!

 

kerst