jouw delicious. favoriet

jouw delicious. favoriet

delicious.favorietIedereen heeft ze, iedereen kent ze: een favoriet gerecht uit delicious. Op de redactie gaan de favorieten (mét extra tips) al langer de ronde. Van ‘Die kiprisotto maak ik minstens 1 keer per maand, maar dan wel met kippendijen i.p.v. kipfilet’ tot ‘De meringuetaart uit het eerste nummer staat bij elke verjaardag op tafel!’ We zijn nu benieuwd naar jouw favoriet én tips.

Laat het ons horen via delicious@sanoma.com, twitter.com/deliciousnl (#delfavo) of facebook.com/deliciousmagazinenl. Een fotootje + extra tips voor andere delicious.fans erbij is leuk!

Hier alvast een voorzetje van de delicious.redactie:

Vormgever Tineke Sjerps was helemaal weg van de zarzuela uit het juninummer (pag. 28). ‘Omdat ik gasten had, heb ik een dubbele hoeveelheid gemaakt en álles is schoon opgegaan. Heel slim is het om alles van tevoren voor te bereiden, dan hoef je het alleen nog maar op te waremen in de oven. Om witte amandelen en biscuitjes als bindminddel te gebruiken in de zarzuela, vind ik écht een vondst!’

‘Alle salades van Yolanda van der Jagt zijn verrukkelijk’, zegt culinair redacteur Trudelies. ‘Ik ben gek op tahin en vond daarom haar spinaziesalade met amandelen, feta en tahindressing in het julinummer (pag. 53) super. Die dressing is heerlijk romig en toch niet vet en past goed bij de spinazie. De spinazie in mijn moestuin is niet goed opgekomen, maar die kan ik nu perfect in de salade gebruiken. Ik minder nodig en de blaadjes zijn klein.’

Culinair redacteur Ellen van Mol: ‘Bij het culinair erfgoed van Eke (julinummer, pag. 58) weet ik bijna niet wat ik moet kiezen. Tijdens het testen vond ik de Twentse broodjes in dit nummer héél erg lekker. De chutney was een tikje rins en heerlijk bij de vleeswaren en het brood.’