in memory of valli little

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Valli,

Ze was erbij toen we in november 2006 met een groot feest ons eerste nummer lanceerden. In juli 2015 lunchte ik met haar in Londen, samen met Karen, de hoofdredacteur van delicious. Engeland.

En we hadden afgesproken dat we elkaar weer zouden ontmoeten in september, in Amsterdam.

Maar eigenlijk was ze er elke dag bij. Op afstand, vanuit Australië. Valli Little, voor ons het culinaire geweten van delicious. De grote inspirator van wie we elke maand recepten in ons blad kozen. Omdat daarmee de ultieme delicious.smaak was vertegenwoordigd. Met duizenden recepten in het tijdschrift en in haar boeken heeft ze ons gelukkig gemaakt en het plezier in zelf koken nog meer vergroot. Als geen ander had zij het talent trend en traditie te verwerken in creatieve, originele en vooral ook maakbare gerechten.

Ik denk dat iedere delicious. lezer recepten van haar heeft gemaakt en op een favorietenlijst heeft staan. En nu is ze er niet meer. Ze werd ziek en beter en maakte voor delicious. haar één na laatste boek FEEL GOOD FOOD. Uiteindelijk werd ze toch weer ziek, net na het uitkomen van haar laatste boek dat nog niet in het Nederlands is verschenen.

We zijn er stil van en delen het verdriet van haar familie. Haar culinaire nalatenschap is eindeloos. Valli zal daarom altijd bij ons blijven. Met recepten die we nog niet kenden én met die we al zo vaak hebben gemaakt.

delicious. team Nederland

 

Als ode aan haar onweerstaanbare bijdrage aan delicious. hier een aantal van haar door ons meest geliefde recepten.

taartjes met fruit en yoghurt

kokosflensjes met ahornricotta en aardbeien

taart met bosbessen en lemon curd

 

valli little