delicious. lezeres Danielle: ik heb de kippenleverpaté uit de delicious. agenda van dit jaar uitgeprobeerd en het was erg lekker. Hoe lang is deze houdbaar als je ‘m afgedekt met een laagje gelatine en bewaard in potjes? Culinair redacteur Trudelies Schouten: Doordat er ook een behoorlijke hoeveelheid boter door de paté verwerkt zit, is die redelijk lang houdbaar. Zo’n 1-1/2 week, mits goed koud bewaard. Eenmaal aangebroken gaat het iets sneller bederven. Het geleilaagje dekt de paté inderdaad redelijk goed af. Je kunt de paté zelf ook goed invriezen, alleen weet ik niet of dat met het geleilaagje goed gaat.
Evt. kun je i.p.v. het geleilaagje ook een laagje geklaarde boter (of Ghee) erover gieten (te koop bij de Groeneweg slagers, natuurwinkels en ruim gesorteerde supermarkten en soms ook mediterrane winkels). Daarvan weet ik zeker dat je het kunt invriezen. Dus in kleine bakjes verdelen en ze allemaal van een laagje gelei (of Ghee) voorzien is handig.