BLOG hoezo 2 kerstdagen

BLOG hoezo 2 kerstdagen

delicious.tekstcoördinator Laura: ‘Terwijl het kerstnummer tot stand komt, raakt de redactie bijna oververhit. Van de gerechten die op de lunchtafel komen, de geuren die uit onze permanent bezette testkeuken ontsnappen en de andere redacties in het pand bedwelmen…’ 

‘Alles moet nóg verfijnder, nog feestelijker maar niet over de top, want we blijven delicious. (lees in dit geval haalbaar). Ook in onze keukens thuis slaan we aan het uitproberen. Die rucola-omeletjes met zalm brengt Janneke als kerstontbijtgang, maar geloof me ze smaken ook heel goed tussen de middag op een gewone zaterdag!

Yolanda’s easy wildmenu laat ons compleet watertanden. Alleen een goede portretfoto van deze kok komt maar niet en zo blijft de plek van haar foto, naast de illustratie van Jack Rabbit op de openingscollage, angstvallig lang leeg. Na veel heen en weer gedoe plopt de foto op mijn scherm, écht last minute, tot grote opluchting van artdirector Janine.

De kalkoenproductie is ruim op tijd binnen en fotograaf Ernie heeft nog wat fotostripjes geschoten waarop de handigheidjes van kalkoen – met vulling oprollen, de kalkoenhuid lossnijden, roosteren en rilettes maken – extra goed te zien zijn. De receptteksten zijn alleen net zo royaal als een hele kalkoen van 5 kilo, dus de tekst past bij lange na niet in de gereserveerde 8 pagina’s. Eindredacteur Laurien en culiredacteur Trudelies doen hun uiterste best het passend te krijgen zonder ’de begrijpelijkheid’ geweld aan te doen. Oplossing: het recept voor de gevogeltejus zetten we op onze site! Inmiddels is de Mister Kitchen-crew alweer vertrokken naar lederhoseland voor een volgende reportage en reageert met louter enthousiast gejodel…

Wie blijft volhouden dat er met kerst alleen wijn geschonken kan worden, maakt dit jaar de groene linzentartaar met pruimen en bier. Ideaal in combinatie met elk donker biertje dat je maar lust. Toch ontbreekt ook hier geen wijntip van vinoloog Ellen. Met pijn in ons hart bellen we haar omdat haar wijnpagina’s maar op 2 pagina’s mogen, waardoor haar geweldige wijnwetenswaardigheden voor dit kerstnummer naar onze site verhuizen.

Nog een soort blooper: Dosia Brewer, ons koekiemonster, durft de redactie op te komen zonder zelfgebakken kerstkoekjes! Gevolg: iedereen gaat ze thuis bakken want dit móet je proeven! Net als de kaasjuwelen, de combinaties –  ricotta met verse vijgen en kletskoppen of brillat savarin met peer, abrikozen en balsamico – smaken precies zoals ze zijn gefotografeerd, namelijk goddelijk. ‘He  Lau’, roept redactiechef Suzanne me toe tijdens het dipuurtje na de lunch, ‘Wanneer gaan we mediterraan gourmetten?’ O ja, dat gaan we zeker nog doen, wat denk je van 3e kerstdag?’

TEKST: DELICIOUS.TEKSTCOÖRDINATOR LAURA