Worsten draaien met Erik

Erik Waagmeester, de man achter Slagerij de Wit in Watergraafsmeer, is een bevlogen vakman. Hij oefent zijn vak op de ouderwetse en dus duurzame manier uit: hij verwerkt – zoals hij zegt – ‘het hele beest’ (er wordt niets weggegooid), maakt worsten, patés, ham, soepen volgens eigen receptuur èn met eersteklas ingrediënten. Uiteraard met moderne professionele apparatuur, want hij heeft oog voor vernieuwing met handhaving van de kwaliteit van het oude. Zo maakt hij een ouderwetse Hollandse braadworst, maar dan wel met venkel en piment. En dan natuurlijk zijn ossenworst, gerookt of naturel. Volgens een recept dat drie generaties teruggaat.

 

Zaterdag 16 en zondag 17 oktober organiseren delicious. en Mister Kitchen ‘het weekend van het culinaire ambacht’. Hier kun je onder andere een intensieve workshop van Herman de Wit en Erik volgen: alles over mengen, proeven, draaien en bakken. Je leert de ambacht en doet zo gastronomische kennis op. Daarna schuift iedereen aan bij het ambachtelijke buffet waarvan we gezamenlijk gaan genieten.

 

De culinaire ambachten

Op zaterdag én zondag worden alle onderstaande workshops aangeboden.
Per dag kun je twee workshops volgen.
• brood: alles over thuis zelf écht brood bakken
• kroketten: het geheim achter deze krokante klassieker
• worst: mengen, proeven, draaien en bakken
• desserttaarten: ontdek de patissier in jezelf

 

Plaats: De Kookfabriek Amsterdam (kookfabriek.nl)
Datum: zaterdag 16 en zondag 17 oktober 2010
Tijd: 9.00 – 19.00 uur
Prijs: € 175 per dag (twee ambachten)
Inclusief: lunch, diner en drankjes
Reserveren: mail de dag(en) en de twee ambachten die je op die dag(en) wilt volgen naar: ambacht@misterkitchen.nl

Wees er op tijd bij, want de ervaring leert dat het enthousiasme groot is en vol = vol!

Houd deliciousmagazine.nl in de gaten voor meer info over de ambachten en specialisten.