Hacheestoofpot

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

delicious. lezeres Joke: ‘Uit het novembernummer heb ik de hacheestoofpot gemaakt van pagina 82. Hij was smakelijk, maar ondanks kruiden vond ik dat er iets ‘ontbrak’. Wat zou ik kunnen doen, meer tomatenpuree, of laten sudderen met half bouillon/half wijn of zijn er nog andere mogelijkheden?’

Culinair redacteur Trudelies Schouten: ‘Je kunt uiteraard een deel van de bouillon vervangen door wijn, houd er dan wel rekening mee, dat wijn zuren bevat en dat er dus minder azijn in moet, maar dat is ook een kwestie van smaak. Ook in tomatenpuree zitten zuren en je krijgt dan ook de tomatensmaak duidelijk erbij. Veel mensen doen er dan een mespunt suiker in, zodat je de zuren weer in evenwicht brengt, net als bij een tomatensaus voor de pasta. Wat tijm, een klein stukje foelie, peterselie en selderijblad zijn ook erg lekker erbij. Omdat wij in onze familietijd-recepten niet meer dan 10 ingrediënten gebruiken, kiezen we de meest belangrijke. Maar je kunt naar eigen inzicht natuurlijk experimenteren.’