BLOG gourmettest 2013

 

Machtelt Koken

delicious.testkok Machtelt: ‘Recepten testen voor delicious. in de redactiekeuken is eigenlijk de leukste baan die er is! Neem nu de eerste kerstproducties die al na de zomervakantie binnenkomen. Dat zijn gerechten die je nog jaren bijblijven!’

Zoals het gourmetmenu* dat ik uitprobeerde voor de redacteuren Müriel en Merijn. Met deze twee enthousiastelingen een dag lang allerlei  lekkere gourmethapjes proeven! En dit noemen ze dan werk… Ik ga voor eerste kerstdag ons gourmetstel afstoffen en met mijn gezin alles nog eens overdoen! Om je vingers bij af te likken is het menu van Graanmarkt 13. Ik heb nog nooit zoiets gemaakt, dit is een culinair hoogstandje. Spannende smaken en combinaties die perfect op elkaar aansluiten. En elk gerecht is weer heerlijk! Het Vega menu is prachtig met veel seizoensgroenten en de gerechten zijn echt heel easy. Het leukst vind ik dat dit menu – ook zonder vlees of vis –  echte kerstsfeer heeft.

De kerstkoekjes* heb ik samen met redacteur Trudelies getest, gezellig bij haar thuis. Uit de oven kwamen de lekkerste geuren, haar man kwam spontaan uit zijn werkkamer om te proeven. Deze koekjes laat ik mijn dochters maken in de kerstvakantie. Dan kom ik ook spontaan uit mijn werkkamer!

Tekst: Machtelt de Vries (testkok)

*Deze recepten staan in delicious.kerst, 3 december bij abonnees & 4 december in de winkel.

Machtelt Koken