BLOG gouden licht in de goudfazant

Redactie-stagiair Nadia: ‘Een zonnige ochtend aan de ponthaven van Amsterdam-Noord. Aan de kade staat een oude autogarage met een nieuwe bestemming: Hotel De Goudfazant. De naam doet anders vermoeden, maar op deze bijzondere locatie tref je geen hotel maar een bekend Amsterdams restaurant. De keuken is het domein van Joachim de Buck die in delicious.december de rol van gastchef heeft. Vandaag schieten we de fotoreportage van onze Goudfazant-productie.

goudfazantBij binnenkomst wordt meteen besloten om de imposante garagedeur van het pand open te zetten zodat het hele restaurant baadt in zonlicht. Fotograaf Harold Pereira loopt onderzoekend door de ruimte, hij spot de meest bijzondere plekken voor de shoot. Ondertussen legt stylist Jan-Willem van Riel zijn rekwisieten klaar. Uit verschillende dozen en kratten komen de vorken, borden en planken tevoorschijn die zo kenmerkend zijn voor delicious. In de keuken begint chef Joachim aan zijn steak-tartaar en Harold staat er bovenop met zijn camera. Over de schouder en schuin van boven, alle culinaire handelingen van Joachim worden nauwkeurig vastgelegd. De ingrediënten van de steak-tartaar liggen in verschillende mooie kommetjes en bakjes klaar voor gebruik.

goudfazantAls de steak-tartaar eenmaal op het bord van Jan-Willem ligt, kan de fotografie van het gerecht beginnen. De schitterende, zwartstenen vloer van De Goudfazant past perfect bij de servieskeuze van Jan-Willem, dus belandt het bord op de grond! Er volgen heel veel foto’s en meer steeds wisselende composities. Ook de bereiding wordt stap voor stap vastgelegd en Joachim moet zich soms inhouden om niet in zijn normale tempo te werk te gaan. Tussendoor wordt er ook gezellig gekletst en natuurlijk ook gesnoept van Joachim’s gerechten die er onweerstaanbaar lekker uitzien. Als de fotoshoot is afgelopen, begint de avond bij De Goudfazant; de eerste gasten druppelen binnen om bijvoorbeeld een steak-tartaar te bestellen!

Tekst: Nadia Khaleghi

goudfazant

goudfazant

goudfazant

goudfazant