gevulde eieren, drilpudding, ragout en the rolling stones

makkie
Vorig jaar vierden we ons 100ste nummer. Extra dik, vol feest. Dat beviel jullie – en oo
ons – zo goed dat we het deze zomer nogmaals doen. Dus nu ons 112ste nummer met 148 pagina’s feest! Uitbundig, kleurrijk en verrukkelijk. Met als absoluut hoogtepunt ons seventies buffet. Hoofdredacteur Makkie blikt terug op een tijd vol gevulde eieren, sigaretten op tafel en Angie.

Sweet memories komen boven. Van halve meloen verpakt in zilverfolie met prikkers knakworst, kaas en gember, stokbrood en knoflookboter, zalmsalade in de vorm van een vis, gevulde eieren en tomaten, garnalencocktail en pasteitjes met champignonragout. Oh en niet te vergeten: drilpudding met fruit uit blik. Sherry in soorten, bowl met en zonder alcohol en veel beaujolais. Plus de paarse melamine-bol met 6 bakjes en een lepel voor pinda’s.

En… dat de tafel voor een feestje niet compleet was zonder bekers sigaretten, met en zonder filter, en soms een sigaartje. Hebben we dat echt gedaan? Ja, dat hebben we echt gedaan. En we hadden in de familie- en vriendenkring zelfs onze eigen huis-dj die zich verantwoordelijk voelde voor de pick-up en het vinyl. Vlak voor het nummer naar de drukker gaat, zetten we ook nog onze lievelingsmuziek van toen op een rij. In no time verandert de redactie in een karaoke-tent! The young ones op de redactie trekken bedenkelijk hun wenkbrauwen op. Van Melanie tot Angie van The Rolling Stones, van Non, non, rien n’a changé van Les Poppys tot Riders on the Storm van The Doors. Wat een lol!

Ik ben benieuwd wat je vindt van onze 2015-variaties op stokbrood met kruidenkaas, gevulde tomaten met rijst, garnalen in whiskysaus en bowl van fruitcocktail uit blik.

Verder in dit nummer alles om te picknicken, barbecueën en buiten te lunchen. 
We geven je 106 suggesties. Zo simpel is het: eten, drinken & muziek. En leuk gezelschap natuurlijk. Vier de zomer. Ik wens je een mooie maand, met veel zon, in ieder geval op je bord en in je glas. Haal je platenspeler tevoorschijn, luister weer eens naar vinyl. En doe een dansje af en toe. Enjoy! 

We hebben het makkelijk voor je gemaakt door onze favoriete muziek te bundelen in een Spotify-playlist. Ik zeg: begin met Melanie en Beautiful People.

TEKST MAKKIE MULDER

makkie