flex koken & eten: move over meat, hello weed!

Wetenschappers voorspelden het al en de bedenkers van The Dutch Weed Burger staan er inmiddels succesvol voor op de barricade: zeewier en algen als dé eiwitbron van de toekomst. In plaats van vlees of andere dierlijke producten.

Wakame, Arame, Nori. Chlorella, Spirulina. Wij kennen zeewier vaak vooral van de groene vellen rondom een stukje sushi. Toch is het een goed idee om deze groente uit de zee eens wat vaker toe te voegen aan het eetpatroon. Zeker wanneer dat eetpatroon (steeds) minder dierlijke producten bevat. Algen en zeewier zitten namelijk propvol vitamines en mineralen – vaak zelfs 10x meer calcium dan melk en 8x meer eiwitten dan vlees. Een superfood cadeautje van moeder natuur.

Hoe je de zeegroente toevoegt aan je eetpatroon, is nog wel even een uitdaging. Want hoewel er in steeds meer grote supermarkten, delicatessenwinkels en toko’s kant-en-klare bakjes zeewier(salade), algenpillen & -poeders liggen, lepel je natuurlijk niet één-twee-drie een bakje zeewier naar binnen (in plaats van die mals gebakken biefstuk).

Probeer het eens zo:

  • Het meest eenvoudige is te starten met het uitproberen van een wakame-salade. Veel visboeren verkopen dat tegenwoordig.
  • Ook kun je een theelepel spirulina/chlorella aan je smoothie of shake toevoegen. Experimenteren met zeewierpasta, kelpnoodles of een wrap maken van norivellen (zoals bij sushi). Verkrijgbaar bij online superfood stores als: unlimitedhealth.nl of superfoods.nl.
  • De makers van The Dutch Weed Burger hebben het inmiddels voor elkaar gebokst dat hun 100% plantaardige zeewierburger op de kaart van verschillende restaurants in heel Nederland prijkt. Dus wil je het jezelf gemakkelijk maken? Check dan of er al een restaurant in jouw buurt is. Ik heb hem al verschillende keren mogen proeven en het moet gezegd: it beats a regular burger any day of the week! dutchweedburger.com

Enjoy!

Tekst: Claire v/d Heuvel

Claire Flexitarisch