de favorieten van… Janine

Delicious.art-director Janine is de ultieme persoon om haar favorieten uit delicious.februari te vragen. Ze houdt van koken en kruipt op vrijdagavond graag met een kookboek in bed om te kijken wat ze dat weekend gaat koken. Haar favorieten uit delicious.februari zijn easy, koolhydraat-arm en – zoals ze het zelf zo mooi zegt – té lekker!

Janine: ‘De laatste paar maanden zijn we bij mij thuis allemaal een beetje aan het letten op wat we eten. Daarom zijn mijn favorieten uit delicious.februari daarop gebaseerd. Maar het moet wel lekker zijn natuurlijk, dus zit er het favoriete gerecht van mijn dochter bij en een easy doordeweekse soep!

  • De carpaccio met mierikswortel en walnoten (pag. 22) van Yolanda ontbreekt deze maand niet bij ons op tafel. Carpaccio is sowieso favoriet bij mijn dochter! Deze carpaccio is daar geen uitzondering op.
  •  Als ik doordeweeks laat thuis ben (wat nog wel eens gebeurt…), is een easy ‘doordeweeks-soepje’ de oplossing. De soepen van Katie Quinn Davies (en in het bijzonder de geroosterde-pompoensoep met appel, geitenkaas en spekjes ( pag. 36) zijn net even anders dan anders, maar helemaal niet moeilijk!
  •  Rachel Khoo kookt in haar nieuwste boek – ‘Mijn Franse Keuken’ – gerechten uit heel Frankrijk. Net als Rachel ben ik verzot op Parijs waar ik zeker eens per jaar te vinden ben. Rachels tian (Provençaalse groenteschotel, pag. 54) doet mij direct terugdenken aan het warme Zuiden van onze vakanties. Heerlijk!
  •  Misschien niet zo koolhydraat-arm, maar wel té lekker: draadjesvlees met koolraapstamppot. Het zoete in deze stamppot maakt het echt een bijzondere variant. Heerlijk met die gekaramelliseerde sjalotten!
  • Mosselen: wat eten we ze toch graag! Als onze drie kinderen, vaak met aanhang, in het weekend thuis komen, is niets zo gezellig als een grote pan mosselen op tafel, met mijn homemade sausjes én stokbrood.
  • Als ik dan – na al die gezondere favorieten uit delicious.februari – wil zondigen, dan gebeurt dat met de bosbessenplaatcake van Rudolph. Ik heb ’m al mogen proeven tijdens de test en dat is precies de cake die vaker gemaakt móet worden!

En wat zijn jouw favorieten? Laat het ons weten op Facebook of Instagram!

Favorieten delicious.februari 2014 Janine