Douro wijn Gestolen fiets

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

delicious. lezeres Cobie Oosterhof: ‘In het meinummer van 2009 wordt Dirk Niepoort, wijn- en portmaker uit Porto, geïnterviewd. Er wordt gesproken over de Douro wijn Gestolen fiets. Nu heeft u deze wijn al eerder genoemd en dat was in de zomer van 2008. Uw noemde hem in verband met een toen net geopende wijnzaak in de Kruisstraat in Haarlem.

Ik ben er heen gegaan om de wijn te kopen, helaas de winkelier had er wel meer vraag naar gehad maar verkocht hem niet. Ander flesje Portugese wijn meegenomen en die was ook lekker, maar voor mij niet bijzonder. Wij wonen de helft van het jaar in Portugal en vinden het leuk om de mensen hier af en toe eens een glaasje Portugese wijn voor te zetten, de hierboven genoemde wijn is toch echt voor de Nederlandse markt gemaakt maar waar is hij dan te koop?

Redactie delicious.: ‘Gestolen fiets wordt gemaakt door Dirk van der Niepoort, wiens betovergrootvader in 1842 naar Portugal emigreerde en daar een nog steeds bestaand porthuis begon. Gestolen fiets is een rode wijn gemaakt van typische Douro-druiven als tegenhanger van de diep gekleurde, alchoholische, zoete portwijnen uit de Douro. De fles is versierd met een grappige fietsstrip van Willem Holtrop. Horizon Wines importeert deze wijn, wellicht kun je ze bellen voor een verkooppunt bij jou in de buurt. Bestellen via internet kan bij Wijnkopers Arnold & Lammerts van Bueren.