delicious. tipt: nigel & adam’s farm kitchen

Waar komt ons eten vandaan? En hoe maken we het? Dat willen tv-kok Nigel Slater en tv-boer Adam Henson weten. Op een op-en-top Britse farm slaan zij hun handen ineen. Ze houden koeien, lammetjes, kippen en varkens. En verbouwen hun eigen pastagraan én tappen hun ultraverse melk. Op de boerderij willen ze de 50 meest verkochte producten van de supermarkt maken.

Laat het maar over aan Nigel om van mooie producten verrukkelijke gerechten te maken! Zo kookt hij in de eerste aflevering met minder populaire delen van de koe (runderschenkel, -wang en bavette) en maakt  er een nieuwe versie steak pie mee. Het vlees gaat samen met bleekselderij, wortel, ui, tijm en bouillon in een braadslee. Hij dekt het af met geraspte pastinaak en aardappel en steekt een stuk bot in het midden. Zo smelt het merg in de stoofschotel en geeft het een ultiem vlezige, hartige smaak.

Nigel en Adam geven een groot gezelschap hun vernieuwde Sunday roast en ze maken een eigen versie van de meest verkochte kant-en-klaar maaltijd: lasagne. Wel direct in bulk; met zijn recept kun je wel twintig porties lasagne maken, invriezen en later afbakken in de oven.

Vanavond kun je deel 2 bekijken om 9.00 uur op BBC 1. En de recepten staan natuurlijk ook al online op de fijne site van BBC.

FOTOBRON: BBC

nigel