BLOG – nummer…100!

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Gistermiddag ging delicious.nummer 100 naar de drukker. delicious.hoofdredacteur Makkie Mulder was al die 100 nummers bij delicious.: ‘We maken delicious. al bijna 8 jaar, maar het lijkt veel korter!’

Als delicious. nummer 99 bij jou op de eettafel – of nog in de winkel – ligt te glanzen, beleven wij de deadline van ons extra dikke 100ste nummer. We maken delicious. al bijna 8 jaar, maar het lijkt veel korter! Het tegendeel wordt bewezen door de 8 jaargangen die hier (meestal) keurig op maand in hun delicious.verzamelbanden staan. Regelmatig blader ik ze door en denk dan – wow, wat hebben we al veel moois en lekkers gedaan. Dan zijn er altijd weer gerechten waar ik direct zin in krijg, om ze te maken én te proeven. Mooi om te zien dat we nog een heleboel doen zoals in het eerste nummer, maar ook dat er veel anders is. We hebben nog steeds Foodiefile, Doordeweeks, Familietijd en natuurlijk koken we volgens het seizoen. Food is nog steeds the hero en ziet er ‘lickable’ uit. Het mag ook allemaal niet te moeilijk maar moet wel heel delicious. zijn. Ook zijn we trouw aan onze tone of voice. Joie de vivre blijft een belangrijke kernwaarde. Maar er is ook veel veranderd, met de tijd mee, zoals een tijdschrift hoort te doen. Qua kleurgebruik, qua vormgeving. Leuk om te zien hoe dat verandert in de loop der jaren zonder dat het heel erg opvalt. We zijn nog steeds lid van de delicious.familie (delicious. verschijnt ook in Australië en Groot-Britannië, red.), maar inmiddels wel met een stevig eigen handschrift. Waar ze in Australië dan weer bijzonder trots op zijn!

Nieuw in dit nummer is delicious.helpt in de keuken, een rubriek die we ook in de Britse delicious. zo leuk vinden. Omdat we zelf ook nog steeds meer willen weten en leren over eten. Heb je ‘m al gelezen? Wat vind je? Ik hoor het graag.

Maar eerst kiezen, shoppen, koken en genieten uit nummer 99: proef de groene panzanella met haloumi van pag.101 (hierboven op de foto), de pronkbonensalade met munt en lam van Bill Granger (pag. 107) en doe eens scheermessen op de bbq (pag. 41), trakteer jezelf op summerpudding (pag. 89) en gebruik je lege jampotjes voor een fijne zomercocktail (pag. 103). Dan heb je daar alvast van genoten. Nummer 100 is on its way. Met fantastisch (feest)eten voor een uitbundige zomer! Alleen al die 100 feesthapjes! Elke dag 1?

TEKST MAKKIE MULDER (DELICIOUS.HOOFDREDACTEUR)

 

Blog Makie