BLOG – op naar nummer 100!

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ons 96ste nummer is vandaag verschenen, nummer 97 wordt nu vormgegeven, 98 geproduceerd, 99 staat op min of meer op papier en voor nummer 100 zullen we nog wel een paar keer om de redactietafel zitten. Want dat gaan we vieren!!!

Voor deze 96 hebben we een lichte cover gekozen, met groen en geel als ode aan april. Aan de lente. Het was een gok, want vorig jaar om deze tijd was het heel koud en ongeveer nog winter. Toen hadden we ons nordic nummer met als grote tekst: de lente waait uit het Noorden. Nou, zo voelde het toen ook letterlijk. En nu tik ik met het raam open!

Onze uitgever vond onze laatste covers wat aan de donkere kant. Vooral het bistronomienummer. Maar daarvan vinden Janine (delicious.artdirector) en ik juist dat het eten zo ontzettend fijn tot z’n recht komt. En ik liep nog eens langs het tijdschriftenschap, kijkend door mijn oogharen, om tot de conclusie te komen dat we er best puik bij stonden tussen alle andere foodbladen. Zo voelt het voor iedereen anders. Daar praten we uitgebreid met elkaar over.

Deze cover is dus het tegenovergestelde. Ben benieuwd wat je ervan vindt en ook hoe erg dat voor jou telt. De kleur? Waar onze grote tekst staat? Wat lees je het eerst? Wanneer koop je hem echt niet? Of wanneer juist wel? Is ons logo al genoeg om delicious. onweerstaanbaar te vinden? Moeten we schreeuwen of juist fluisteren? Voor abonnees een andere cover maken dan voor de losse koper? Er zijn al veel colleges gegeven over hoe de beste cover te maken. En er zijn veel ongeschreven wetten, zoals groen kost poen (dominant groen op de cover zou niet verkopen…). En je hebt 2 seconden de tijd om de lezer te verleiden. En als er mosselen op de cover staan, zal de niet mosselliefhebber jouw blad niet kopen. Ondanks de 59 andere lekkere recepten. Maar gelden die wetten nog wel anno nieuw tijdperk? Moeten we gewoon op ons buikgevoel afgaan? Zoals bij deze cover.

Ik omarm de lente, ieder jaar weer, met verwondering. Voor mij is dit het seizoen met de meeste impact. Op het licht, je humeur, je kleren. De fascinerende snelheid waarmee de natuur zich openbaart. Terwijl je dat wel weet, maar steeds weer lijkt te vergeten. In delicious.nummer 96 valt dus al genoeg te vieren. Dat het april is, de lente van start is met Pasen in het vooruitzicht. De nieuwe smaken op je bord. We maakten er zelfs een filmpje bij. Kijk maar!

Geniet met volle teugen van dit seizoen, van al die duizelingwekkende veranderingen. Want soms gaat het wel erg snel. De zoete muscat uit de Massandra-kelders in de Krim, die Ellen Dekkers zo energiek beschrijft, kwam bij het ter perse gaan van dit nummer nog uit Oekraïne…

TEKST MAKKIE MULDER

Makkie Blog Lente