delicious. diner bij Merkelbach

 

Zaterdag 25 juli schoof delicious. aan bij Merkelbach, waar chef Geert Burema met producten uit de Ark van de Smaak kookte. Merkelbach ligt geweldig aan de rand van Park Frankendael in Amsterdam. Samen met delicious.fans hebben genoten we van de bijzondere producten, met name de harder en garnalen uit de Waddenzee en naegelholt. Geerts Slow Food menu staat voor lekker, puur en eerlijk en hij maakte dat helemaal waar op deze stormachtige avond.

1

Zijn menu ging van start met een crunchy kroketje met een zacht stevige vulling van bakkeljauw en aardappel en een rouille met piment, perfect op smaak. Al snel volgde het plankje met de naegelholt, rosbief en een opperdoezer aardappelsalade met wat blaadjes oost-indische kers. Het blad van de oost-indische kers geeft een verrassende peperachtige smaak, mooi en heel lekker bij de frisse aardappelsalade.

23

Het volgende gerecht keken we zeker naar uit vanwege de schapenkaas. Deze schapenkaas was verwerkt in waanzinnig lekkere gnocchi, geserveerd met peentjes, tuinbonen en kommerkommerkruid. Al onze aandacht ging naar de pure smaken van deze groentjes.

4

Tussendoor werd de Chardonnay uit de Savoie rijkelijk bijgeschonken en werd het tijd voor het hoofdgerecht. Harder, gebakken en gerookt, met zeekraal en lamsoor, garnaaltjes uit de Waddenzee, aardappel gebonden met zeewiergelei en daarbij citroenboter. Deze aardappel was alles behalve saai door de citroenboter, het deed ons denken aan koekjes die we eens hadden gebakken met citroen-gemberthee. Grappig om dit hier op een hartige manier te proeven.

5

Het nagerecht – champagnerood rabarber met champagnesorbet, hangop, een lange vinger met wat aardbeitjes – werd gecombineerd met dessertwijn van de muskaatdruif. Rabarberfans werden er heel blij van, maar de champagnesorbet sprong er nog absoluut bovenuit.

6

De avond sloten we af met goede cappuccino en nog meer zoets. De terugweg op de fiets daarna was een ware hindernisbaan door Amsterdam als gevolg van de storm, maar dat was dit diner zeker waard.

Elke maand organiseert delicious. lunches en diners bij restaurants en eetlokalen. Je eet dan voor een speciale prijs een bijzonder menu, samen met andere delicious.lezers. Houd deliciousmagazine.nl ook in de gaten voor de aankomende proeverij uit het septembernummer die vanaf 12 augustus in de winkel ligt.

delicious.diner Merkelbach