khalida: de 1e delicious. cookin-cookout

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

delicious. cookout KhalidaSamen koken en eten is het leukste dat bestaat. Daarom geven we de komende maanden telkens een ander delicious.menu om samen met anderen te koken en te delen. De 1e delicious.cookout vond plaats bij Landje van de Boer. De recepten vind je in het julinummer van delicious. Hier een kijkje achter de schermen. Vandaag met Khalida!

Khalida: ‘De omgeving, het gezelschap, het eten… alles was geweldig. Het begon een beetje fris, maar al gauw brak de zon door en vol energie gingen we aan de slag.

Het Landje van de Boer staat vol groen en lekkers, een plek waar je je ogen uitkijkt. Groentebedden, kruidenperken, bloemenborders en een boomgaard: alles is aanwezig en veel kan geplukt en geproefd worden. Na de tuin te hebben verkend en onze ogen de kost te hebben gegeven, werd het tijd om echt aan de slag te gaan met het delicious.menu.

Venkelkomkommersap
Dit sapje is makkelijk te maken en is ook nog eens heerlijk fris. Een vleugje anijs van venkel, het frisse van komkommer en het zoete van honing. Perfect om mee te beginnen.

Zomerse doperwtensoep met yoghurt & sinaasappeldressing
Een volle romige doperwtensoep. Met sinaasappeldressing erover gesprenkeld, proef je de zomer!

Brood met bloemenboter
Plukken, snijden, mengen, rollen, even laten opstijven en dan genieten van zelfgemaakte bloemenboter. We hebben verschillende bloemen geplukt (ook paardenbloemen en madeliefjes) waardoor de boter knallend van kleur werd. Smeer de bloemenboter op  zelfgebakken) brood. Ook lekker bij de doperwtensoep!

Tarwesalade met groene kruiden, bietjes, amandelen en witte kaas
Deze salade ziet er feestelijk uit en is ook heel easy te maken voor een groot gezelschap. Tijdens het koken van de tarwe zijn we alvast met de rest van het recept begonnen. Uiteindelijk stonden er 2 schalen vol salade op tafel te pronken! De tarwe had precies de juiste bite en combineerde perfect met de kruiden en de witte kaas. De olijfolie proefden we goed terug in de grove stukken geroosterd brood. De geroosterde amandelen maakten het helemaal af door die heerlijke volle smaak.

Roast beef met geroosterde knoflookpaprikapeperolie en salsa verde
Mals en sappig vlees: met liefde én slow bereid. Heel mooi van kleur en erg lekker met de knoflookpaprikapeperolie en de salsa verde, net zo mooi als op de foto in het nummer!

Plateau Hollandse kazen met walnoothazelnootappelchutney
Hollandse kaas, ik krijg er nooit genoeg van… met goed brood en wat zelfgemaakte chutney ben je verzekerd van een ware smaakexplosie!

Plaattaart met perziken, vanillestroop en kruiden uit de tuin met vanillemascarpone
Deze taart is de ultieme zoete verleiding. En je hebt maar een paar ingrediënten nodig voor een geweldig resultaat! Sappige perziken  en goudbruin krokant gebakken bladerdeeg, wat een combinatie met de frisse tuinkruiden en de vanillemascarpone. Heerlijk en niet te zoet, maar sommige zoetekauwen schonken er nog wat siroop over…

Felix Timmermans (Vlaamse dichter) zei eens ‘Samen eten is olie voor vriendschap’. Een mooie uitspraak en absoluut waar! Goed gezelschap maakt dat eten nog lekkerder smaakt en dat je er nog meer van geniet. Samen koken, eten, praten en lachen en dat allemaal in de tuin met een zonnetje erbij, de eerste delicious.cookout is geslaagd!’

delicious. cookout Khalida