déjeuner sur l’herbe

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hier had tekstcoördinator Laura al weken naar uit gekeken, een middag toeren door de Achterhoek in een eendje!  Voor ons staat een rode 2CV, klaar voor de start. Dieuwke van Asselt en haar schoonzusje doen de laatste verse producten in de picknickkrat en daar rijden we…

Eerst even een zijweggetje in van Toldijk, want ja, het rijdt wel effe anders dan een auto van nu. Vooral het schakelen, het grote stuur, de hangmatstoeltjes en het geluid van de motor is wennen, maar na een paar kilometer voelt het al snel vertrouwd. Het is woensdag 22 augustus , licht bewolkt, 23 graden , weinig wind dus het dak kan direct open.

Het leukste van de Achterhoek is  dat er zo veel ruimte is, veel  kleine zelfs onverharde wegen, nauwelijks verkeer en ontzettend veel groen, bos afgewisseld met velden en weilanden. Plenty perfecte picknickplekken, maar eerst willen de mannen (Laurens en zoon Sam) nog wat rondtoeren. Hup een bosweg in, een gehucht door en plotseling zijn we in Bronckhorst, een beetje museumdorp met veel toeristen op terrassen die naar ons eendje staren alsof we uit een andere eeuw komen.

We rijden door  –  vinden het dicht bij elkaar zitten, het zicht door de kleine ruiten en het lawaai die de eend maakt steeds gewoner worden  – en  volgen een pijl voor Koffie bij de boer, die we drinken naast een wei met alpaca’s en een volle moestuin. We bekijken de kaart, gaan juist niet voor de bekende kastelenroute maar besluiten ergens aan het riviertje de Berkel te  picknicken.

Sam is zo enthousiast dat zijn eerste auto een 2CV móet worden, Laurens heeft er zoveel versleten dat hij de tel kwijt is en kijkt met nostalgie terug. Bij mij gaat liefde door de maag, ik zie nu echt overal plekken om ons kleedje uit te spreiden en krijg trek in de wraps, een stokbroodje brie met tomaat, die salade en dat Achterhoekse worstje. Pure luxe die gevulde mand achterin, dat je niets hoeft voor te bereiden, geen winkel in moet en je alleen bezig houdt met een fijne plek zoeken.  Aan de Berkel lunchen lukt niet  1,2,3, de weinige steigers zijn bezet door kanovaarders en dus rijden we het bos in en vinden een subliem veldje voor onze delicious.picknick!

Het is te gek, en deze zomeraanbieding duurt nog  t/m 30 september, dus GA vooral zo’n eendje rijden en samen picknicken, zie delicious.augustus, pagina 109. Meer info: duckstoer.nl