Custardvla

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

 

De custardvla uit het novembernummer 2010 (pag. 85) is populair onder de delicious.lezers. Linda had nog wel een vraag over het heerlijke nagerecht.

Linda van Dijk: In het magazine van november staat het recept voor ‘de ultieme vanillecustardvla’. Ik heb de vla al twee keer gemaakt en hij is echt ultiem lekker! Ik verwerk de custardvla in toetjes en met de feestdagen in het vooruitzicht is het natuurlijk gemakkelijk om een dag van te voren wat gerechten voorbereid te hebben. Is het mogelijk om de vla een dag van te voren te maken en deze vervolgens weer op te warmen?

Culinair redacteur Trudelies: Beste Linda, Fijn dat de custardvla zo goed bevalt! Ja, je kunt de vla opwarmen, maar je zult wel heel goed moeten roeren. Hij is namelijk al gebonden en zet daarom makkelijk aan op de bodem. Verder mag de vla natuurlijk niet meer koken!

Een handigere manier om de custardvla te verwarmen is au bain-marie: vul een pan half met water en breng het aan de kook, doe de vla in een wijde, diepe en hittebestendige kom die op de pan past, roer zo af en toe en laat het water op die manier opwarmen. Het water hoeft niet te koken, maar moet wel zo tegen de 95°C zijn. Zo voorkom je dat het aanzet.