zalm-garnalentimbaaltjes met pittige komkommer

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ook deze week een vraag over een recept, afkomstig uit de delicious.kookagenda 2010.

Beste redactie,

De zalm-garnalentimbaaltjes met pittige komkommer uit de vorige delicious.agenda 2010 op pagina 106 heb ik al een paar keer gemaakt voor vrienden. Ze blijven bij mij echter niet mooi rechtop staan, als ik ze uit de vormpjes haal. Wat doe ik verkeerd? 

Mevr. Hofman

Culinair redacteur Trudelies weet wel raad met dit probleem:

Beste mevrouw Hofman,

Onze testkok Egdie heeft onlangs de timbaaltjes getest. Met 2 blaadjes gelatine erin blijven de gestorte timbaaltjes mooi rechtop staan, zonder dat ze te stijf worden. Week hiervoor eerst de 2 gelatineblaadjes 10 minuten in ruim koud water. Verwarm dan de crème fraîche (gebruik geen zure room, die kun je niet verwarmen, want dan schift het) zachtjes en los daarin de goed uitgeknepen gelatine op. Laat het mengsel iets afkoelen en meng het dan met de overige ingrediënten, zoals in het recept beschreven.

Veel succes en plezier met de bereiding!

Hartelijke groeten,
Trudelies Schouten
Culinair redacteur delicious.