Beef Wellington

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Nog vier dagen en dan luiden we onder het genot van een oliebol en een glas champagne het nieuwe jaar in. Een mooie gelegenheid om een aantal prangende vragen over oud & nieuw-gerechten voor te leggen aan culinair redacteur Trudelies.

Op de redactie kwamen meerdere vragen binnen over de beef wellington uit het kerstnummer van dit jaar, zo ook van lezer Hans:

Geachte redactie,

Ik heb een vraag. In het kerstnummer van dit jaar staat het recept beef wellington. Omdat ik veel gasten heb, maak ik er twee. Ik heb een goede heteluchtoven. Kunnen de beide beefs wellington tegelijkertijd in de oven of is dat beter van niet? Zo ja, moet ik de oventijd dan aanpassen

Hartelijke groeten en fijne feestdagen,

Hans Kos

We legden deze vraag voor aan culinair redacteur Trudelies:

Beste Hans,

In principe hoeft de oventijd niet echt veel langer.
In eerste instantie zal de oventemperatuur iets meer zakken als er 2 x zoveel beef wellington in komt, dus het kan zijn dat de beef 10 min. langer moet garen. Let er wel op dat als je de heteluchtoven gebruikt, de oventemperatuur 10% lager moet zijn en de beef ongeveer 10 minuten korter in de oven moet liggen. Het gebruik van een kerntemperatuurmeter is hierbij altijd heel handig. Steek deze zo in het gerecht dat de punt van de temperatuurmeter precies in het midden van de beef wellington terechtkomt. De kerntemperatuur voor rosévlees moet 60°C voor saignant, 70°C voor rosé en 75°C voor doorbakken zijn. Houd er rekening mee dat de kerntemperatuur nog een aantal graden oploopt als je de beef Wellington’s onder folie laat rusten, dus voor rood vlees haal je deze er dan uit als de temperatuur zo’n 57-58°C is.

Veel plezier en succes met het bereiden en hele fijne feestdagen,

Met vriendelijke groet,
Trudelies Schouten
Culinair redacteur delicious.