Budino agli amaretti

Budino agli amaretti

delicious. lezeres Adèle Meijer: ‘Kerstnummmer ontvangen: fantastisch. Recepten voor Italiaans buffet ook heel inspirerend voor gewoon diner. Recepten vrijwel allemaal kerstproof (van te voren grotendeels te bereiden). Ben vooral superblij met twee vegetarische hoofdgerechten die lekker, mooi feestelijk en eigentijds beloven te zijn en ook nog volwaardige maaltijden zijn. Vraagje: de bitterkoekjescustard op pagina 34 heeft op de foto onderaan een laagje van waarschijnlijk verkruimelde amaretti. In recept gaan deze door de vla. Met bodempje ziet er leuker uit: gaat dat van de kruimels in de vla af of komt dat erbij? Wordt het nadat het uit de koelkast komt erop gestrooid en omgekeerd (voor de krokanterigheid) of gaat het als eerste in de vorm?
Redactie delicious.: ‘Wat fijn te lezen dat onze kerst delicious. zo in de  smaak valt! Wat je bij de bitterkoekjescustard van het Italiaans buffet (budino agli amaretti) denkt te zien als bodem, is geen bodem. Het is een laagje dat ontstaat als je het mengsel te snel mengt, als het nog niet helemaal stijf is. De koekjes scheiden zich dan een beetje af en dat is dat laagje. Het is overigens een lekker laagje, wat je gewoon kunt eten. Wat tijdens het testen bij onze testkok Nel Pit ook is gebeurd, is kennelijk ook bij chefkok Leonardo Pacentie gebeurd want hij heeft de gerechten gekookt. Veel succes en kookplezier, en alvast heerlijke decemberdagen.’