Aan een stille dijk in Eemnes ligt een boerderij vol ‘leven’. Er wordt gestampt, geroerd en gepureerd. Vandaag maakt Eke de stamppotten voor het januarinummer. Styliste Cyn Ferdinandus en fotograaf Eric van Lokven zijn ook van de partij. delicious.stagiair Nadia ging een kijkje nemen.
De boerderij is prachtig. Her en der liggen wintergroenten uit eigen tuin en staan oude flessen, emmers en meubelen. Toch vraag ik me af waarom we vandaag aan een dijk in Eemnes fotograferen in plaats van in de studio. Eric vertelt me dat de sfeer van deze boerderij perfect bij de sfeer van de stamppotproductie past. De ambiance van de locatie is namelijk terug te zien op de foto’s. Daarbij werkt zo’n bijzondere plek natuurlijk altijd inspirerend.
Ook deze keer heeft Cyn weer een heleboel bestek en servies meegenomen. Ze scoort haar rekwisieten het liefst in tweedehands winkeltjes of op markten. Voor elke productie maakt ze een nauwkeurige selectie uit haar assortiment.
De gerechten van Eke worden op een plank gezet en gestyled. Cyn beschildert de planken voor elke productie opnieuw zodat de kleuren aansluiten bij het moodboard dat art-director Janine heeft gemaakt.



TEKST NADIA KHALEGHI