BLOG – pasta in het westerpark

Op een zonnige ochtend fiets ik door het Westerpark. Ik ben op weg naar de groothandel om inkopen te doen voor de pastaproductie van Mister Kitchen, die je nu vindt in delicious.juni!

De eerste dag help ik met de inkopen en de tweede dag ben ik bij het koken en fotograferen. De enorme boodschappenlijst houdt me een goed uur zoet en met volle tassen aan het stuur manoeuvreer ik mezelf terug door druk Amsterdam.  Als ik binnenkom zijn de voorbereidingen al in volle gang. Er wordt gesneden, gerold, geroerd en gekneed. Op de computer staan de foto’s van Mister Kitchen in Italië. Een tikje jaloers bekijk ik de artisjokvelden en de pastafabriek. Wat een mooie én lekkere reis moet dat zijn geweest!  Hopelijk kan iedereen van deze reis meegenieten via de pastagerechten van Mister Kitchen.

Ik neem de recepten door die zijn voorbereid door Mister Kitchen en leg de ingrediënten in de juiste hoeveelheden per gerecht bij elkaar.  De bedrijvigheid om me heen is indrukwekkend. Het pand van Mister Kitchen bestaat uit één grote ruimte die is onderverdeeld in werkruimte en een keuken. Fotograaf Ernie Enkelaar zet zijn lampen en schermen klaar zodat hij de juiste lichtval vangt. Stylist Cyn Ferdinandus schuift de werktafel opzij en stalt het servies uit dat ze heeft geselecteerd. In de keuken staat Maarten achter de pannen, hij geniet zichtbaar. Op de achtergrond klinkt zachte jazz. ‘Kom je naar de keuken?’ Ik ga Mister Kitchen helpen koken!

Ik word flink aan het werk gezet en moet mijn best doen om het tempo bij te houden. Mosselen wassen, pasta koken, prosciutto snijden, uitjes snipperen en tussendoor klinkt het: ‘Vergeet je de pasta niet?!’ Tussen het koken door moet ik wijzigingen in hoeveelheden en ingrediënten aanpassen in de computer zodat de uiteindelijke recepten naar de redactie kunnen worden gestuurd. Dit is maximaal multitasken en ik geniet met volle teugen.
De dag na de fotografie wordt er op de redactie getest. Hier en daar kan ik testkok Egdie wat helpen bij het interpreteren van de recepten omdat ik de dag ervoor heb gezien hoe Mister Kitchen de gerechten bedoeld hebben. De hele redactie heeft die middag geluncht met pasta. Mijn favoriet? De macaroniballetjes in panko. Op de foto zie je bovenaan de versie van Mister Kitchen en de onderste foto’s zijn van de delicious.testkok. Zie jij het verschil? Zowel bij Mister Kitchen als in de delicious. keuken was het een plezier om ze te maken én te eten!

TEKST NADIA KHALEGHI