blog makkie: never ending story

Onze hoofdredacteur Makkie ziet haar zoektocht naar lekker eten als een never ending story. En ze kan niet wachten om met delicious.maart in de hand haar boodschappen te doen.

‘Kimchi, mini-okonomiyaki, misokip, sesamijs, gestoofde varkenswang, gebraiseerde ossenstaart, grapefruit-gin jellypudding. Om maar een paar recepten te noemen. Er zit weer een hoop uitdaging in ons nieuwste nummer. Ook voor mij. Ondanks dat ik dag in dag uit bezig ben met eten, proef en ruik, af- en goedkeur, selecteer.

Ik heb natuurlijk een aantal darlings waar je mij  altijd voor wakker kunt maken. Zoals meringue (in alle vormen) en labne (in alle samenstellingen). Maar nieuwsgierig ben ik ook.

Het inspireert om weer eens bij andere winkels boodschappen te gaan doen. Andere kruiden te gebruiken. Met Jill Dupleix’ recepten in de hand ga ik een dezer dagen naar de Aziatische supermarkt. Er zit er een op loopafstand van onze redactie. Maar met liefde reis ik ervoor af naar die in de Markthallen in Rotterdam of die bij de Beverwijkse Bazaar. Om mij te verbazen over al het onbekende dat daar ligt. En antwoord te krijgen op wat je er in vredesnaam mee moet/kunt doen.

Het is een never ending story. En gelukkig maar. Voor ons. En ik hoop voor jullie ook. Let trouwens op ons paasnummer. Voor de meringue en de labne!’

TEKST MAKKIE MULDER

 

blog makkie