blog makkie – keuken op komst!

We hoeven niet lang meer te wachten: de testkeuken is bijna weer terug! Hoofdredacteur Makkie: ‘De tegelvloer ligt, de plafonds zijn krakend wit geschilderd en alles wordt handig ingedeeld en aangebracht voor alle apparatuur (4 ovens, 2 kookplaten, 2 koelkasten, 2 vriezers en méér) zodat we straks naar hartenlust kunnen stoven, braden, bakken en testen.’

Inmiddels zitten wij met de redactie alweer een jaar in Amsterdam, bij New Skool Media, waar we heel blij zijn. Het enige wat nog ontbreekt aan ons geluk is een eigen keuken zoals wij in Hoofddorp hadden. Tot die tijd hebben de culinair redacteuren samen met onze testkoks in hun eigen keukens thuis gekookt.

Wild, hele vissen, ijstaart, kool, ribben in alle soorten en maten, liters soep en zelfs een sterrenmenu. Maar we verlangen allemaal naar een keuken die lekker dichtbij is. Waar we binnen kunnen lopen, waar we aan kunnen schuiven om te proeven of gewoon een middagje kunnen werken of overleggen. Zo’n keuken is voor ons echt een must, het hart van ons werk! En heerlijk ook om mensen die bij ons op bezoek komen te ontvangen en ze mee te laten proeven. Nog heel even en dan staat er een prachtige houten keuken, met de nieuwste apparatuur die we fijn in kunnen richten met alles wat we echt nodig hebben. Zo’n verhuizing is heel goed om je weer eens te ontdoen van overbodigheid.

Blijft natuurlijk dat je nóg zo’n mooie keuken kunt hebben, maar het pas echt fijn wordt als er pastinaaksoep pruttelt op het fornuis, er spareribs met granaatappel en steranijs in de oven staan, kalfsgehaktbroodjes met salie of canthareltaartjes met brie en het er fantastisch geurt naar appel-bramentaart.

Wat vind jij?

Naamloos-2

testkeuken