BLOG – food is the hero!

‘Kijken in delicious. is watertanden van bijzondere en toch maakbare gerechten en zien hoe mooi eten kan zijn. Lezen in delicious. is pure voorpret, al proeven zonder te eten, al genieten zonder te hebben gekookt. Van delicious. nummer 1 tot nummer 100!

Met eten vier je het leven. Een baby op komst, een verjaardag, al 16 maanden samen, of 25 jaar. Een nieuwe baan, een lange vakantie, de 1ste hapjes, een diploma, omdat de zon schijnt of omdat het heeft gesneeuwd. Het leven is delicious.’ Dat schreven wij 8 jaar geleden bij de introductie van delicious.

En wat mij betreft klopt dit anno nu allemaal nóg meer. Food is meer dan ooit de hero. We willen gezond, we willlen goed geproduceerd eten, weten wat we eten, meer groenten, minder vlees. We vieren feest met foodtrucks, foodfestivals, willen graag met elkaar aan lange tafels en halen ons eten bij iemand uit de buurt die graag voor meer mensen kookt. Elke week is er wel ergens een streekmarkt, kan je met elkaar een koe bestellen, bakken we ons helemaal suf en juicen we granen, fruit en zaden tot smakelijke sapjes. Op Pinterest en Instagram buitelen de foodfoto’s over elkaar en er is een heel leger aan foodbloggers actief met waar wij allemaal van houden, het leuke van zelf koken en lekker eten. Duizenden delicious. recepten en net zoveel foto’s, honderden verhalen en adressen verder ligt nu ons 100ste nummer in de winkel. En ik ben trots. Trots op het delicious.team dat al die jaren met hun voelsprieten in de culinaire wereld op zoek is naar het beste en het lekkerste.

Het makkelijkste en origineelste. Blij ben ik met al die delicious.friends die het steeds weer een uitdaging vinden voor ons mooie producties te maken. Steeds weer anders, altijd inspirerend.

En de mooiste beloning is natuurlijk dat jullie, als onze delicious.fans, dit allemaal omarmen. Ons feedback geven, ons scherp houden en jullie culinaire leven met ons delen. Blijf dat alsjeblieft vooral doen!!! We love it.

Geniet van ons 100ste nummer, maak de feesthapjes en XL-taarten, deel een varken met je vrienden of buren, vul een pan met paella en deel met iedereen die je lief is, schrijf je in voor een workshop, maak kans op een bijzondere prijs, stem op je favorieten uit onze top 100 en kom met ons aan tafel in een van mijn lievelings restaurants Hotel de Goudfazant in Amsterdam. Vier het eten!

All you need is delicious. Wij tekenen volmondig voor nog minstens 100 nummers! In print, digitaal en via social media. Met genoeg momenten om elkaar fysiek te ontmoeten tijdens diners, workshops en foodfestivals.

TEKST MAKKIE MULDER