Ons kerstnummer is gearriveerd op de redactie. Dat betekent dat iedereen meteen zijn werk laat vallen. Heel even houd ik mijn adem in. Iedereen bladert en het is stil. En dan begint het commentaar. Van ‘gelukkig, het is goed gedrukt’ tot ‘wat is het véél’ en ‘dit ga ik absoluut maken’.
‘On kerstnummer is altijd anders dan de andere 12 nummers. Extra dik (164 pagina’s) dus er staat ook extra veel in. Vorige maand (kerstkoken deel 1) hadden we nog onze gebruikelijke grote foto op de cover. Maar dit nummer (kerstkoken deel 2) barst van de recepten voor elke vorm van samen eten waar je maar zin in hebt. Traditioneel met kalkoen, een uitgebreid ontbijt, een XL Italiaans menu voor veel, groot en klein vlees maar ook prachtige groenten, mediterraan gourmetten, hapjes bij de champagne en nog veel, veel meer. En dat wilde ik allemaal op de cover. Om te laten zien dat je álles, maar dan ook alles kunt vinden in deze delicious.’
‘Daarom dus 12 plaatjes op deze cover, mét Rudolph van Veen die kerstbrood voor ons bakte. En we hebben kerstkoekjes en kerstkaas en hier en daar wat kerstballen. En, voor de gelegenheid, een extra glanzend logo. Vorig jaar was ons thema Count your blessings – wat we overigens nog steeds vinden – nu gaan we voor Christmas All The Way. In fris wit en kerstrood. Mooi passend bij ons Kerstkoken-deel-1-nummer. Kijk maar! Twee nummers om lekker in te bladeren.Vol bak-, braad-, oven- en wijninspiratie voor heerlijke kerstdagen en al die winterdagen ervoor en erna. HOMEMADE HAPPINESS!!! Dit geluk ligt 4 december in de winkel. Nét op tijd voor Sinterklaas!’
Enjoy!
Makkie