blog jadis – appels plukken met bosch

Schermafbeelding 2015-09-24 om 12.48.32

Onze verse stagiair Jadis trok eropuit om samen met Bosch appels te plukken op landgoed De Olmenhorst.

Jadis: ‘Na ontvangst met een hapje en een drankje in een grote tent die was opgesteld tussen de appel – en perenbomen, vertelde marketing directeur Hubert de Haan over zijn nieuwe trots: de Silent Mixx blender. Deze blender is zo stil als een muis. Dus als je een smoothie wilt maken, is niet gelijk het hele huis wakker! Leuk mee genomen is dat deze blender in de zelfde prijsklasse valt als een normale blender. Ook is de Silent Mixx multifunctioneel. Je kunt er koude dranken en hete soepen in maken, maar ook noten en chocolade in crushen (wat iets meer lawaai produceert).

Schermafbeelding 2015-09-24 om 12.50.09

Een ander nieuwtje waar Hubert de Haan mee kwam, was de serie 8 ovenlijn. Deze RVS – oven bevat onder andere een kleurenscherm en kan bediend worden door middel van een touchscreen. Fijne functies van de oven zijn de Perfect Bake-sensor die continu de zuurstofconcentratie meet voor een perfect gebakken taart of ovengerecht en het 4D heteluchtsysteem dat ervoor zorgt dat de warme lucht gelijkmatig wordt verdeeld in de oven. De Perfect Roast-functie geeft aan wanneer het vlees, gevogelte of vis de ideale temperatuur heeft bereikt.

Schermafbeelding 2015-09-24 om 12.50.18

Na afloop van het perspraatje leidde landgoedeigenaar Florian de Clercq ons rond over het landgoed en mochten we ieder 5 mooie appels plukken voor de kookworkshop die volgde.

Terug in de tent stonden Miljuschka Witzenhausen, bekend van 24Kitchen en Carlo Midiri, winnaar van de Dutch Pastry Award, ons op te wachten voor de kookworkshops. Onder hun leiding maakten we een tartelette met vers fruit, een smoothie en tapenade, met gebruikmaking van de Silent Mixx en de oven uit de spiksplinternieuwe serie 8 ovenlijn.’

TEKST JADIS SCHREUDER