BLOG inpakken & uitpakken

delicious.stylist Maaike: ‘Niet ingewikkeld, leuk om te maken en verrukkelijk om te krijgen…. Zelf krijg ik maar al te graag thuisgemaakte tapenade, vruchtenchutney of gearomatiseerde olijfolie! En ik geef ook met succes culicadeautjes.

‘Voor de culicadeautjes bewaar ik mooie lege flesjes,  jam- of weckpotten en vul ze opnieuw. Eerst week je de etiketten eraf met heet water en een beetje sop. Maak zelf leuke labels, bijvoorbeeld met handgeschreven tekst of tekeningetjes wat er in zit of plak er een eigen etiket op, zo ziet het er meteen leuk en ambachtelijk uit. Weinig tijd om zelf iets lekkers te maken? Voor delicious. ben ik speciaal op zoek gegaan deze maand en maakte een selectie kwalitatieve én originele culi-cadeaus. Want niets leukers dan iets krijgen wat je zelf niet zo snel zou kopen… zoals een pot aangerolde couscous, macarons per post verstuurd uit Parijs of een zakmes om wilde paddenstoelen mee te sprokkelen.

De selectie vind je delicious.december (blz. 91). Pak je cadeau in met bakpapier en hang er een homemade kaartje aan met handgeschreven recept, sinterklaasgedicht of -groet. delicious. heeft met het oog op dé komende feestmaand leuke labels, stickers en kaartjes ontworpen, je download ze hier om zelf thuis uit te printen en mee aan de slag te gaan.’

TEKST: MAAIKE KOORMAN

olijventapenade cadeau