BLOG – eerlijk is eerlijk

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Astrid Kortekaas (projectleider Fairbezig) is 7  dagen per week paraat in de keuken. Als het maar niet te moeilijk wordt. Astrid kookt en eet liever zonder E-nummers en heeft geen keukenkastje zonder fairtrade producten.

‘Eigenlijk ben ik geen kookwonder. Pak van m’n hart, dat is er uit! Toch kook ik elke dag met plezier, ook al is het simpel en snel. Puur eten smaakt me prima. Een groene curry met rijst is zo gemaakt en met lekker veel kokosmelk vindt ook mijn zoon van 4 het prima.

Ondanks dat ik geen kookspecialist ben, mag ik me dagelijks met lekker eten bezighouden. Een inspirerende campagne met als thema ’lekker fairtrade eten en koken’ vind ik niet moeilijk te coördineren. Fairtrade producten zijn namelijk van zichzelf al erg lekker. En dat zeg ik niet alleen omdat ik me al ruim tien jaar inzet voor fairtrade maar vooral omdat de producten met liefde worden gemaakt door boeren in ontwikkelingslanden. Ik heb gezien hoe kleine boeren hun  dozen bananen  op een vrachtwagen van de coöperatie laden. Vol trots dat hun met zorg geteelde en geoogste fairtrade bananen worden verkocht, ver weg in Europa.

In Thailand proefde ik de fairtrade ananas direct van het land; zoet, sappig met een klein zuurtje. Ik sprak de boerin die in de raad van bestuur zit van de ananasgroep en daarmee andere vrouwen inspireert. Het liefst had ik je meegenomen om je dat zelf te laten zien. Maar met z’n duizenden over de ananasvelden is misschien niet zo praktisch… ook daarom ben ik blij met delicious. Zij zijn net zo enthousiast over eerlijke producten als ik. delicious. ontwikkelt als geen ander inspirerende recepten en gerechten en brengt dat mooi in beeld. Samen laten we zien dat er zoveel heerlijks is waar je extra van kan genieten als je weet dat iemand aan de andere kant van de wereld er eerlijk aan verdient, goed met het milieu omgaat en dat het product onder veilige omstandigheden wordt gemaakt. Weet je wat, ik bak nog een fairtrade banaantje bij de curry. Simpel, lekker en kleuterproof!’

TEKST ASTRID KORTEKAAS

 

Astrid Fair Share