Helemaal into Zuid-Afrika na de recepten van Valli in delicious.februari? Koekjesbakker en delicious.friend Dosia in ieder geval wel. Zij maakt deze week de soetkoekies met specerijen en rode port.
‘Ter ere van het bezoek van mijn broer en zijn gezin uit Zuid Afrika deze week een koekje uit dit prachtige land. Als je een hapje van dit soetkoekie koekje neemt, proef je meteen het gedeelde verleden met Nederland. Net zoals ons speculaasje wordt het soetkoekie namelijk gemaakt met kaneel, gember, kruidnagel en amandelen. Bijzonder vind ik de port die er in gebruikt wordt. Het is niet veel, maar toch deed de smaak van het koekje mij meteen denken aan bisschopswijn. Je kunt zelf kiezen of je dit koekje dun uitrolt en iets langer bakt voor een knapperig resultaat of juist wat dikker laat zodat het lekker ‘chewy’ blijft. Naast het gefrituurde koeksisters koekje is het soetkoekie een van de meest klassieke koekjes in Zuid Afrika en heeft het al heel wat koektrommels gevuld.’
Klik hier om naar het recept te gaan