BLOG – 5 van de 100 favorieten

Na 100 nummers delicious. zijn we op zoek naar de absolute favoriet. De zarzuela uit juli 2013? De meringuetaart met rood fruit uit ons allereerste kerstnummer in 2006? Of de Thaise kiprisotto uit november 2012? Geef het ons door via Facebook en stem op andere favorieten!

Maar wat zijn eigenlijk onze favorieten? De komende dagen komen ook de favorieten van de delicious.redactie én die van delicious.friends online! Hier alvast een sneak-preview:

Eindredacteur Laurien – Frisse citroentiramisu van Janneke Philippi | oktober 2013, pag. 94. Alles met citroen vind ik verrukkelijk. Toetjes zijn niet mijn sterke punt, maar deze citroentiramisu is niet moeilijk te maken.

Brandmanager Jenny – Kip puttanesca van Jill dupleix | juni 2013, pag.100. Dit gerecht at ik voor het eerst tijdens een avondje eten met vriendinnen. Het leuke van die avond was dat ik toen bekend kon maken dat ik in september zou starten als brandmanager delicious.. Dit gerecht heb ik daarna vele malen gemaakt voor vrienden die kwamen eten en ook voor mijzelf.

Tekstredacteur Mariska – Zomerrisotto met twee kazen, rucola en walnoten | juli 2013, pag. 71. De tweekazenrisotto van Janneke Philippi is voor een risottoliefhebber als ik heaven on earth! Het is het ultieme comfortfood, ik maak het zeker eens in de twee weken, welk seizoen het ook is. Bijna iedereen voor wie ik heb gemaakt, vroeg meteen het recept – en soms dring ik het anderen ook schaamteloos op van ‘dit moet je echt proberen’.

Marketingstagiair Tristan – Citroenscones met lemoncurd van Janneke Philippi | april 2014, pag. 114. Niet de meest gezonde combi, maar gewoon altijd héél lekker. Je blijft ervan eten en ik heb ‘m dus ook al talloze keren gemaakt!

Redactie-assistent Carla – Coq au vin | november 2009, pag. 62. Een Franse klassieker die het altijd goed doet als wij ’s winters eters krijgen. De avond ervoor marineer ik de kip met groenten en wijn en zet het tot de volgende dag in de koelkast. Voordat de visite komt zorg ik dat het gerecht klaar is, zodat ik het alleen hoef te warmen en te binden.