BLOG kerstsuggesties van Bilder & De Clerq

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

delicious. vroeg de chefs van Bilder & De Clercq  om een snel en makkelijk feestmenu. delicious.stagiaire Nadia liep een dagje mee tijdens de fotoshoot.

Wie Micha de Winter (senses fine foods) en Bernadette Evers-Grasveld (180 graden) bedenken samen de menu’s voor Bilder & De Clercq. Daarnaast hebben ze hun eigen cateringbedrijf en geven workshops.

Naam Senses staat voor de zintuigen die geprikkeld worden tijdens het eten. 180 graden slaat op de ommekeer in het leven van Bernadette, toen ze haar baan opgaf om haar droom waar te maken.

Over het kerstmenu ’Onze uitdaging? Met weinig ingrediënten iets superfeestelijks bedenken. Dat stimuleert onze creativiteit altijd enorm! We laten ons altijd leiden door seizoensproducten. Op zich nog niet zo spannend, maar het gaat ook om de ingrediëntkeuze. Neem bijvoorbeeld griet, een witvis die je niet veel tegenkomt, maar van zomer tot winter goed verkrijgbaar is. Eend vinden wij geweldig gevogelte dat een stuk laagdrempeliger is dan kalkoen, maar minstens zo feestelijk is!

Quinoa speelt de hoofdrol in ons vegetarische kerstgerecht. De vraag naar quinoa is inmiddels zo groot, dat mensen verbaasd zijn als we het niet gebruiken. Ook vleeseters vergeten we niet; deze rib-eye proefden we voor het eerst bij de Lindenhoff en we waren meteen verkocht!’

Feestelijk tintje De kracht van Bilder & De Clercq ligt vooral in de eenvoud van de menu’s. De kerstsmaken komen vooral van de kruiden. Bernadette en Micha werken graag met Oosterse specerijen omdat deze het eten altijd een verrassende, uitgesproken twist geven.

Blooper Tijdens het fotograferen stonden Micha en Bernadette te koken. Zo konden de gerechten direct uit de pan op de foto gezet worden. In alle drukte belandde er een mooi bord van stylist Cyn Ferdinandus op het fornuis waardoor het bord in tweeën barstte. Geluk bij een ongeluk: de twee delen konden met tape aan elkaar geplakt worden!

Minpuntje tijdens de shoot Het mooie pand van Bilder & De Clercq staat op een kruising waar de zon continu binnen schijnt. Hierdoor moest fotograaf Ernie Enkelaar zijn spullen steeds weer verhuizen!

Opmerkelijk Bernadette Evers eet met kerst steevast een fruit-de-mer plateau. Ze koopt verse vis en geniet met haar gezin van zilte hapjes uit de zee.

Tip De basilicumboter kan je van tevoren maken en inrollen in bakpapier. Bewaar in de vriezer en op de avond zelf kan je er plakjes van snijden.

TEKST: NADIA KHALEGHI

Bilder & de Clerq delicious.kerstmenu