nr.1 foodmagazine

Motief op muffins

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

delicious. lezeres Corry Wagenaar: ‘Ik zit met een bakprobleempje. Muffins bakken doe ik volop. Ze lukken bijna altijd prima, alleen de buitenkant van de caisse is vaak vochtig van de gesmolten boter. Hierdoor is vaak het mooie motief niet eens meer te zien. Hebben jullie hier een tip voor?’

delicious. redacteur Trudelies Schouten: ‘Ik heb er niet echt een oplossing voor, maar eigenlijk horen muffins met in verhouding vrij weinig boter gebakken, dan heb je ook minder last van de papieren cupjes die lelijk worden. Maar bij de meeste muffins zit er tegenwoordig veel meer boter in de receptuur. Ook wel begrijpelijk, want een met weinig boter gebakken muffin wordt al snel vrij droog. Je zou per muffin 2 papieren caisses kunnen gebruiken, maar dat is dan wel weer duurder in gebruik. Of bak ze in witte papieren muffincaisses en zet die na het bakken in een mooie caisse met print. In de delicious. receptenzoeker vind je het heerlijke recept van deze kwarkmuffins met blauw fruit!’