5 favorieten van… Suzanne

Favorieten: we hebben ze allemaal. De 1 gaat voor zoet, de ander stooft erop los. En dat sommige verloren liefdes weer eens in een nieuw jasje worden gestoken, helpt daar zeker bij. Deze maand de 5 november-favorieten van chef-redactie Suzanne.

  • Collega Annelies kwam op mijn Bring Your Own-feestje en bracht de Pastarol met pompoen en geitenkaas (p. 30) uit de groenteserie mee. Een hit! Leuk om te maken en echt verrukkelijk – degene die we op de redactie hebben getest dan, want de rol van Annelies was op voordat ik de kans kreeg ‘m te proeven…

 

  • Op de redactie sloegen we aan het jubelen toen de oudhollands gestoofde varkenswangetjes (p. 39) op tafel kwamen; zooo lekker! En van zo’n lekker-lang-stoven gerecht kom je helemaal in de juiste comfie herfstmood. Ik ga ‘m thuis binnenkort maken met een heerlijke knolselderij-aardappelpuree erbij.

 

  • Ik zal eerlijk toegeven: zeker de helft van de Candybar cake van Rudolph (p. 58) verdween in mijn maag nadat die uit de testkeuken was gekomen. Een calorie-bom , maar je blijft er van eten; nog een stukje, nog één stukje, nou het laatste stukje om het af te leren dan… Je zult het merken.

 

  • Toen ik Engeland woonde vond ik er geen klap aan: de treacle tart. Een beetje armoedige taart met broodkruim en een droge korst. Onze Australische receptenschrijfster Valli Little heeft er echter een gemaakt die zalig is: haar strooptaart (p. 70) is goudkleurig, eindeloos zoet, smeuïg en met frisse citroensmaak. Met een bol vanilleijs of mascarpone, oei.

 

  • De ragù van varkensvlees met rode wijn (p. 46) van Katie Quinn is er een die ik ga bewaren. Prachtig van te voren te maken – alleen maar lekkerder hoe langer die pruttelt. Echt een gerecht waar je gasten altijd blij mee maakt: een grote schaal pappardelle met ragù, mooi stuk parmezaan erbij om aan tafel te raspen en een rucolasalade. Rode wijn erbij, klaar.

En wat zijn jouw favorieten? Laat het ons weten op Facebook, Twitter of via delicious@sanoma.com.

Suzanne The