De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

blog – Laura bakt op z’n Duits

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Laurien en Laura van de tekstredactie stortten zich een hele dag vol op Duits gebak tijdens de workshop bij het Bakery Institute. 4 taarten bakten ze: donauwellen, schwarzwalder kirschtorte, mohntorte en linzertorte. Laura: ‘Best aanpoten, maar nu waardeer ik patisserie nog meer, want ik weet wat er vooraf gaat voordat een gebakje op een presenteerblaadje in de vitrine ligt.’

Laura: ‘Iedereen op de redactie weet dat Duitsland niet mijn favoriete bestemming is, maar voor Duits gebak maak ik graag een uitzondering. Patissier Gerard Blaauw van Bakery Institute in Zaandam gaf de workshop. Wat een talent en wat een geduld! Want dat moest hij wel hebben met niet zulke ervaren bakkers, terwijl het tempo er flink in zat. Dat hoge tempo was niet voor niks, want 4 taarten per persoon bakken in één dag en tussendoor nog lunchen is best aanpoten. En wat bleek? Goed je recepten lezen en vooral doen wat er staat is essentieel bij patisserie. Donauwellen, schwarzwalder kirschtorte, mohntorte en linzertorte, we hebben het allemaal gefixt. Inclusief zelfgeplamuurde chocoladekrullen! Nu waardeer ik patisserie nog meer, want ik weet wat er vooraf gaat voordat een gebakje op een presenteerblaadje in de vitrine ligt. Vanille, room, chocolade, noten, frambozen, maanzaad, kwark, fijne suiker, het duizelde me, maar zat er allemaal in! Ik weet nu ook hoe je perfect cake horizontaal doorsnijdt, chocoladetopping subliem strijkt, chocoladeganache maakt, vanilleroom kookt, botercrème aandrukt. Je leert véél bij Bakery Institute, dat ook nog eens op een geweldige locatie in de voormalige Verkadefabriek in Zaandam zit. Je kunt er ook lekker desembrood leren bakken en inslaan in hun winkel. Volgend jaar wil ik weer, hopelijk doen ze dan Italiaans zoet…’

foto

FOTO’S LAURIEN ISTHA TEKST LAURA VAN HEUSDEN

 

BAKERY INSTITUTE