10 delicious.favorieten van Bas

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

delicious. #100 is net naar de drukker. Online blikken wij alvast terug op all time favorites samen met onze friends, redacteuren en bloggers. Webredacteur Bas kiest alvast zijn top 10.

Stemmen? Klik hier om naar de facebook-app te gaan.

 

large_2976e06cbbb0289ce26e675e14356142wintertaart met anijsroom

februari 2012

Deze taart heb ik afgelopen winter een stuk of zes keer gebakken. Het is een echte specerijenschatkist. Ik doe er net iets meer peper in, zodat hij echt hartverwarmend is. Voor mijn verjaardag op de redactie maakte ik hem ook en hij ging samen met de anijsroom schoon op!

Bill Granger Delicious NL 17.05.12 - 0017limoen-yoghurttaart met gepocheerde abrikozen

augustus 2012

Zomer vier je met deze lichte taart. Ik ben dol op de lichtzure smaak van abrikozen. De vrucht is maar kort verkrijgbaar en eigenlijk vergeet ik hem altijd in al het zomerfruitgeweld. Mocht je dus misgrijpen: de taart is ook lekker met gepocheerde mango.

large_ae47f9d93e64c76e38ccfef127e68e42groene asperges met olijfolie

oktober 2012

Van de olijfolieproductie in delicious. oktober word ik heel gelukkig. Ik bestel mijn olijfolie altijd bij Liquido d’Oro. Vooral die uit Puglia is heerlijk over deze groene asperges. De grassige, banaanachtige olie, de romige eidooier, het knisperende zout, de beetgare asperges…

large_766d3e1485dad383af9fba39ff2ce40epastasoep met fagioli, spinazie en buffelmozzarella

oktober 2012

Deze soep is reuzegoed gevuld. Maar dan echt, ik krijg alle ingrediënten er niet eens in. Ik maak hem vaak omdat het zo’n heerlijke maaltijdsoep is die je kunt meenemen naar je werk.

large_c1f346212eabc45ef2ac49101aedc14brundvlees met amandelpicada

december 2013

Geen woorden aan vuil maken, gewoon maken!

 

 

large_ca2093c43a5d099afafb670da53a0e5aappel-kaneelrollade

december 2013

Appel houdt van kaneel, appel houdt van varkensvlees. Gouden ménage à trois dus. Het is wel een beetje gefrunnik, maar het resultaat maakt de vieze vingers meer dan goed!

large_3ae1222273de248078e3778a0e745f9dhoisinballetjes

kerst 2013

Het lijkt gek om een liefdesverklaring aan een gehaktbal te geven, dus dat doe ik dan ook maar niet. De hoisinballetjes verdienen echt een plek tussen mijn favorieten. Er gaan best veel ingrediënten in, waardoor het niet your everyday meatball is. Bonus: mengen, rollen, bakken, klaar.

large_6416775ab4e9cda4023e2d28a9fb21c4rabarbersoep

mei 2013

Denk buiten het boxje en maak een soep van rabarber. Hij doet mij denken aan de hot ‘n sour soup dit ik op een verre reis at. Voeg cannelinibonen toe om er een maaltijdsoep van te maken.

large_25d09ccba591f98aeae7d7285e91fa29schorsenerensoep

maart 2014

Ik at voor het eerst schorseneren op Vlieland in een deftig restaurant (ik was 17). Asperges doen het hem voor mij al helemaal niet meer, ik wil schorseneer. In deze soep proef je de wortelgroente in al zijn glorie. En ja, natuurlijk mik ik er heel veel bacon doorheen.

DEL0813KQD_06kippensoep met aardappel en prei

februari 2014

Deze soep heb ik dit jaar al een paar keer gemaakt omdat je er zo weinig voor nodig hebt! Er zwerft altijd wel een restje kip in mijn koelkast rond, maar je kunt ook spekjes of hamblokjes gebruiken.

Stemmen? Klik hier om naar de facebook-app te gaan.

 

favorieten