delicious. #100 is net naar de drukker. Online blikken wij alvast terug op all time favorites samen met onze friends, redacteuren en bloggers. Webredacteur Bas kiest alvast zijn top 10.
Stemmen? Klik hier om naar de facebook-app te gaan.
wintertaart met anijsroom
februari 2012
Deze taart heb ik afgelopen winter een stuk of zes keer gebakken. Het is een echte specerijenschatkist. Ik doe er net iets meer peper in, zodat hij echt hartverwarmend is. Voor mijn verjaardag op de redactie maakte ik hem ook en hij ging samen met de anijsroom schoon op!
limoen-yoghurttaart met gepocheerde abrikozen
augustus 2012
Zomer vier je met deze lichte taart. Ik ben dol op de lichtzure smaak van abrikozen. De vrucht is maar kort verkrijgbaar en eigenlijk vergeet ik hem altijd in al het zomerfruitgeweld. Mocht je dus misgrijpen: de taart is ook lekker met gepocheerde mango.
groene asperges met olijfolie
oktober 2012
Van de olijfolieproductie in delicious. oktober word ik heel gelukkig. Ik bestel mijn olijfolie altijd bij Liquido d’Oro. Vooral die uit Puglia is heerlijk over deze groene asperges. De grassige, banaanachtige olie, de romige eidooier, het knisperende zout, de beetgare asperges…
pastasoep met fagioli, spinazie en buffelmozzarella
oktober 2012
Deze soep is reuzegoed gevuld. Maar dan echt, ik krijg alle ingrediënten er niet eens in. Ik maak hem vaak omdat het zo’n heerlijke maaltijdsoep is die je kunt meenemen naar je werk.
rundvlees met amandelpicada
december 2013
Geen woorden aan vuil maken, gewoon maken!
appel-kaneelrollade
december 2013
Appel houdt van kaneel, appel houdt van varkensvlees. Gouden ménage à trois dus. Het is wel een beetje gefrunnik, maar het resultaat maakt de vieze vingers meer dan goed!
hoisinballetjes
kerst 2013
Het lijkt gek om een liefdesverklaring aan een gehaktbal te geven, dus dat doe ik dan ook maar niet. De hoisinballetjes verdienen echt een plek tussen mijn favorieten. Er gaan best veel ingrediënten in, waardoor het niet your everyday meatball is. Bonus: mengen, rollen, bakken, klaar.
rabarbersoep
mei 2013
Denk buiten het boxje en maak een soep van rabarber. Hij doet mij denken aan de hot ‘n sour soup dit ik op een verre reis at. Voeg cannelinibonen toe om er een maaltijdsoep van te maken.
schorsenerensoep
maart 2014
Ik at voor het eerst schorseneren op Vlieland in een deftig restaurant (ik was 17). Asperges doen het hem voor mij al helemaal niet meer, ik wil schorseneer. In deze soep proef je de wortelgroente in al zijn glorie. En ja, natuurlijk mik ik er heel veel bacon doorheen.
kippensoep met aardappel en prei
februari 2014
Deze soep heb ik dit jaar al een paar keer gemaakt omdat je er zo weinig voor nodig hebt! Er zwerft altijd wel een restje kip in mijn koelkast rond, maar je kunt ook spekjes of hamblokjes gebruiken.
Stemmen? Klik hier om naar de facebook-app te gaan.