Zeewierman zoekt proefkonijnen: proef jij mee?

In 2014 verkocht hij zelfgemaakte zeewierburgers op een surffestival. Gewoon, om te peilen of men daar en beetje voor te porren was. Binnen twee uur was de Zeewierman uitverkocht en daarmee was Sea Green geboren. Inmiddels vind je deze zilte burgers in de schappen van verschillende grootgrutters als PLUS, Sligro en Makro. En voor zijn nieuwste product zoekt hij proefkonijnen. Proef je mee?

Wie is de zeewierman?

Maar wie is dan die zeewierman en waarom zoekt hij proefkonijnen? Deze pionier heet Toine Wilke en hij combineert sinds 2013 zijn twee grootste liefdes: voedingswetenschap en de oceaan. In Ierland ging hij in de leer bij zeewiergoere Stefan Kraan, om meer te weten te komen over ons voedsel van de toekomst. Zeewier speelt daar een onbetwistbare rol in, en Toine maakt het ons graag zo lekker mogelijk. 

Door het succes van zijn Sea Green burgers won hij een prijs, gaf hij een TEDx Talk, kwam hij in de schappen van verschillende supers terecht, schreef hij een zeewierkookboek én stond hij in de Duurzame Jonge 100. En nu? Nu wil hij zeewier verder de Nederlandse keuken in krijgen. 

Waarom zoekt hij proefkonijnen?

Meer zeewier in de keuken betekent volgens Toine ook biologischer en duurzamer eten. Het is een keuze voor meer groenten, minder vlees, minder koolhydraten en meer eiwitten. Klinkt aantrekkelijk, maar toch is zeewier niet makkelijk te krijgen. En als je het al ergens kunt vinden, hoe proef je dan het verschil? 

Toine bedacht een oplossing: de Zeewierbox. Het is een pakket met 4 heerlijke zeewieren + recepten voor in de keuken. Om het in de markt te kunnen zetten zoekt hij 1000 foodies die de eerste batch willen proeven. Want als jij de eerste stap naar zeewier durft te zetten, leer je vanzelf hoe makkelijk en leuk het is om je maaltijden – en daarmee de toekomst – duurzamer, gezonder maar vooral lekkerder te maken. Met zeewier! 

Crowdfunding

De Zeewierbox is op dit moment een crowdfunding campagne en jij kunt één van die 1000 vooruitstrevende foodies zijn. Toine is goed op weg, maar kan zeker nog wat helpende handen en hongerige magen gebruiken. Je steunt hem door een (of meerdere) Zeewierboxen te bestellen, lekker los te gaan in de keuken en zeewier een vaste plek in je voorraadkast te geven. Meer lezen? Hier vertelt Toine je met al zijn enthousiasme graag meer.