Wordt de anderhalve-meter-economie de nieuwe standaard in de horeca?

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

De economie kán niet op slot blijven en de horeca popelt om weer te kunnen openen. Maar de nieuwe standaard van anderhalve-meter afstand vraagt een totaal andere aanpak. Food Inspiration volgt veel initiatieven, laat mensen uit en rondom het horecavak aan het woord en deelt dat via #horecastaystrong.

Ook al is het met social distancing, we willen allemaal weer eens graag uit eten. Tot de regels worden versoepeld, blijf je op de hoogte door de verhalen van de betrokkenen te lezen. Corona brengt veel ellende maar er gloort ook hoop, want er zijn zoveel initiatieven die onze wereld nu en misschien ook na corona beter maken. Denk aan allerlei maaltijdboxen, picknickboxen, eten gered van de verspilling, lessen over voedsel en de toekomst tot suggesties voor quarantaine cocktails of hoe je leftovers kan fermenteren, etc.

Afhaalkeuken of bezorgrestaurant

De 1,5 meter maatregel vraagt dat we nu alleen nog thuis uit eten kunnen. Dat betekent zelf goed koken of wie ze in de buurt heeft, bestelt bij restauranthouders die afhaalkeukens zijn gestart. Hier vind je een overzicht van alle restaurants die open zijn voor afhaal- en bezorgservice.

Echt uit eten in een levendig restaurant is er nog niet bij helaas, toch zint de horecawereld op allerlei oplossingen. Ook strandtenthouders ontwikkelen ideeën over afhalen en opeten op veel ruimere terrassen maar stuiten op regels en praktische bezwaren. Boeren die het voorlopig zonder hun horeca-afnemers moeten doen dit (voor)jaar, bedenken hoe ze hun goud van het land bij de klant krijgen. Slagers leren elkaar en anderen vlees en worst drogen, zodat het langer houdbaar is en zelfs meer smaak krijgt. Er is nog nooit zoveel thuis en in de horeca zelf brood gebakken. Hoe dan ook, de wil is er, dus blijf op de hoogte van alle creatieve initiatieven tijdens corona via #horecastaystrong.

Tekst: Laura van Heusden. Beeld: iStock

Ondertussen moeten we de horeca nog even missen, daarom: een ode aan alle kroegen, restaurants, en andere horeca die het in deze tijden erg zwaar hebben. Houd vol en tot gauw!

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Bron: De Bazen van de Stad: Ode aan de Amsterdamse Horeca from MediaMonks on Vimeo.

resaurant_horeca_corona_delicious