gek op de wereldkeuken? dan wil je dít niet missen

‘De wereld is een dorp geworden, en dat voel je in de keuken,’ zegt hoofdredacteur Karolien van Dinter in het nieuwe nummer van delicious. magazine. De maand mei staat helemaal in het teken van de wereldkeuken.

Karolien: ‘Exotische gerechten ontdekken vind ik telkens weer een feest van verrassing én herkenning, omdat je dezelfde ingredienten en technieken ziet terugkomen, maar dan op een totaal andere manier.’

Zo reizen we naar Korea en Maleisië voor kleurrijke smaken, naar de Verenigde Staten met Janneke Philippi voor heerlijk comfortfood, en naar Scandinavië voor traditionele cake, taart en koekjes. Hieronder vertellen we meer over wat je in dit nieuwe magazine kunt verwachten. Bestel hem hier!

Maleisië: Saté, nasi lemak en roti canai

Wie ooit op een markt was in Maleisie weet het; de geuren, smaken en kleuren zijn zo verleidelijk! Dus koken we soep, curry, noedels en méér met trassi, kerrieblad en kokos.

Turkije: Karsu’s Roots

Niet alleen als zangeres, Karsu scoort ook de sterren van de hemel in de Turkse keuken. Maak haar simit, kapuska, gekruide rijst en bulgur met linzen.

Verenigde Staten: Janneke kookt Amerikaans

Janneke Philippi maakte een reis door The States en kookt nu thuis regelmatig Amerikaans comfortfood. Plus voor het weekend een lekker Tex-Mex menu.

Frankrijk: Menu de la maison

Koken in de sfeer van een Frans dorpsrestaurant, dat wil je! Met op het menu artisjoksoep, bolcourgettes met kruidige rijst of zeeduivel en toe fougasse met kaas en meloen.

Scandinavië: Zoet uit het noorden

Van Zuid-Denemarken tot Noord-Zweden wordt volop cake, taart en koek gebakken. Volg de nationale baktradities en geniet van Finse bessentaartjes of Deense droomcake.

En verder nog veel lekkers uit de Nikkei-keuken of proef Korea. Verbreed je rijstrepertoire.

Van Italiaanse risotto tot Japanse onigiri, want rijst is belangrijk in zoveel keukens.

En tips voor meer vezels, haal alles uit je stoomoven en de beste hotspots.

Bestel het magazine hier!

Cover 5_ delicious magazine mei 2023