Weer een Michelinster voor Sergio Herman

Sergio Herman heeft maandag een Michelinster gekregen voor Le Pristine, het restaurant dat hij afgelopen juli opende in Antwerpen. Hij sleept daarmee zijn zesde Michelinster binnen.

Dit zijn de favoriete gerechten van de culinaire top uit Nederland.

Le Pristine

In Le Pristine brengt Herman met chef-koks Chris Blom en Thomas D’Hooghe Zeeuwse producten met een Italiaanse flair. De menukaart is gebasseerd op gerechten die hij zelf graag eet. De zaak in Antwerpen heeft plek voor tachtig gasten en werkt samen met de naastgelegen modezaak Verso.

Zes sterren

Het is maar liefst de zesde Michelinster voor de topkok. Eerder kreeg hij al twee sterren voor The Jane in Antwerpen, twee sterren voor Pure C in Cadzand-Bad en eentje voor AIR Republic in Cadzand.

Derde ster voor Zilte

Na 9 (!) jaar heeft Michelin in België een nieuwe derde ster uitgereikt, de tweede van het land. De derde ster gaat Viki Geunen van restaurant Zilte in Antwerpen. Het restaurant op de bovenste verdieping van het Aan de Stroom Museum.

Totaal aantal Michelinsterren

Er zijn op dit moment wereldwijd 2562 restaurants in het bezit van een of meerdere Michelinsterren. Hiervan behoren er 104 tot de absolute top en zijn door Michelin beloond met drie sterren. 385 Restaurants scoren twee sterren en 2073 eetgelegenheden zijn in bezit van één Michelinster.

De Nederlandse Michelin-gids wordt 29 maart 2021 gepresenteerd.

Bron: Misset Horeca. Foto: Chantal Arnts

Sergio Herman - delicious