Wauw: deze bekende Franse patisserie komt met vegan macarons

Je zou denken dat de wereld van de Franse patisserie amper aan verandering onderhevig is, maar niets is minder waar. Het Franse merk Ladurée, wat bijna synoniem staat aan macarons, komt met vegan varianten. Interessant!

Lees ook: 6x de beste patissiers in Parijs, volgens culi redacteur Merijn Tol.

Best opmerkelijk want het klassieke merk, wat inmiddels z’n honderdvijftigste verjaardag viert, staat bekend om de rijke macarons op basis van veel boter, eieren en room. De Ladurée-locatie in Beverly Hills gaat als eerste ter wereld volledig op de vegan tour. Op andere locaties van Ladurée, in Amerika en in Parijs, worden er wel vegan macarons aan het menu toegevoegd, maar blijft deze verder klassiek.

Vegan macarons, croissants & meer
Hoewel dit nieuws wellicht uit de lucht lijkt te vallen, ging er een hoop onderzoek aan vooraf. Dat zit zo: Elisabeth Holder is verantwoordelijk voor de uitbreiding van de Ladurée-locaties in Amerika én ze geeft leiding aan de zaken in Parijs. Zo’n vijf jaar geleden vroeg ze haar Parijse chef om een palmkoolsalade op het menu te zetten. Deze reageerde met afgrijzen en weigerde in eerste instantie. Toch kwam de salade op het menu: het was de eerste stap voor Ladurée richting een duurzamere keuken. Haar broer is president van het gehele concern en óók heel bewust met voeding bezig. En dat geldt eigenlijk voor de gehele ‘familie Ladurée’. Zó gek is die stap naar vegan macarons dus ook weer niet.

Wij kunnen niet wachten tot we de kleurrijke vegan koekjes in onze handen hebben. Oh, Ladurée komt trouwens ook met vegan croissant en allerlei andere vegan heerlijkheden. Dat compleet veganistische menu wordt samengesteld door Matthew Kenney, een Amerikaanse chef-kok die zich heeft gespecialiseerd in plantaardige gerechten en daarover ook al verschillende kookboeken heeft uitgebracht.

Wie gaat als eerste proeven?

Laduree-vegan-macarons-deliciousmagazine

Bron: Standaard.be. Beeld: iStock

macaron - delicious