Food Cabinet organiseert eerste voedselverkiezingsdebat en lanceert voedselstemwijzer

Op 17 maart is het zover en mogen we weer richting de stembus. Niets culinairs aan, zou je misschien denken. Toch is niets minder waar. Voeding en dan met name gezonde voeding, maar ook onderwerpen als landbouw, kindermarketing en milieuvriendelijk eten zijn hot topics. Hoe de politieke partijen daarover denken en hoeveel aandacht ze daaraan schenken in hun partijprogramma’s? Dat hoor je tijdens het allereerste voedselverkiezingsdebat.

Voedselverkiezingsdebat op Clubhouse

Woensdag 3 maart van 20:00 tot 21:30 organiseert Food Cabinet het eerste voedselverkiezingsdebat op social-mediaplatform Clubhouse. Bij het debat sluiten politici Tjeerd de Groot (D66), Laura Bromet (GroenLinks) en Joris Thijssen (PvdA) aan.

Food Cabinet oprichters Helen Kranstauber en Samuel Levie organiseren dit Clubhouse-debat naar aanleiding van hun podcast Het Voedselkabinet, dé podcast die gelooft dat je de wereld kunt verbeteren met eten. Speciaal voor de verkiezingen is er een bonusaflevering gemaakt: De Voedselstemwijzer. In deze aflevering spitten Helen en Samuel samen met Teun van de Keuken de verkiezingsprogramma’s van de 10 grootste partijen (qua aantal leden) door en bespreken de politieke plannen rondom voedsel.

Hoe doet de Nederlandse politiek het eigenlijk op voedselgebied? Hebben de partijen concrete doelstellingen over kringlooplandbouw? Willen ze een verbod op kindermarketing? Wat zijn hun ideeën over een suikertaks of BTW-heffing op vlees? Aan de hand van 11 criteria legt Food Cabinet de ideeën van de partijen langs hun zogenaamde voedselmeetlat.

Benieuwd geworden? Praat op 3 maart van 20:00 tot 21:30 mee tijdens het voedselverkiezingsdebat op clubhouse, bekijk de voedselstemwijzer of luister de podcastaflevering ‘De Voedselstemwijzer’ van Het Voedselkabinet. 

Lekker koken

Zin om lekker te koken voorafgaand aan het debat? Koop dan nu delicious. magazine nr. 3 ‘Spice it up’ online of in de supermarkt.

Cover delicious nr. 3-2021