Vanaf nu koop je echt goede, verse vis gewoon in de supermarkt

Goed nieuws voor liefhebbers van een goed, maar ook duurzaam stukje vis. Waar supermarkten tot nu toe alleen vis verkochten onder hun eigen naam, koop je er nu ook duurzame en écht verse vis van het merk Fish Tales van Bart van Olphen. Fijn: voor kakelverse kabeljauw en wilde zalm kun je nu dus ook gewoon terecht in de supermarkt. 

Lees ook over de ‘Stop foute tonijn’ actie van Bart van Olphen van Fish Tales.

Bart is culinair blogger, chef en auteur. Je kent ‘m misschien van zijn boeken Visbijbel of Vis uit Blik. De vis van Fish Tales is trouwens niet alleen duurzaam, maar óók 100 procent traceerbaar. De kabeljauw komt uit IJsland en wordt gevangen door de IJslandse kabeljauwvisser Thornsteinn Olafsson en zijn collega’s. Thorsteinn en zijn collega’s werken met de zogenoemde longline-methode. Deze methode (ook wel haken en lijn genoemd) wordt algemeen beschouwd als aanzienlijk duurzamer dan andere vangstmethoden.

Duurzame zalm
Ook de herkomst van de wilde zalm is helemaal transparant. De zalm komt uit Alaska,uit de Yukon rivier, de langste zalmrivier van de wereld. Interessant feit: hoe langer de rivier is waar de zalm vandaan komt, hoe vetter en lekkerder de vis schijnt te zijn. Hoe dat zit? De zalm moet harder werken om terug te zwemmen naar de monding van de rivier. De meeste zalm die we in Nederland eten, is kweekzalm: Atlantische zalm die gekweekt wordt in Noorwegen en Schotland. Fijn dat er steeds meer duurzamere alternatieven op de markt komen.

Tip: koop je vis in de supermarkt? Let er altijd op of de vis duurzaam gevangen is (let op het MSC-logo op de verpakking).

De verse visproducten van Fish Tales zijn te koop in de meeste Albert Heijn supermarkten. Kijk voor meer informatie op www.fish-tales.com.

Bron: Fish Tales. Beeld: Fish Tales. 

FishTales_vis_deliciousmagazine